Darkangel

Mellan sommarens längtan och vinterns köld

Maten kallnar

Publicerad 2005-08-02 17:55:58 i Lite av varje,

Lunch skulle jag springa och äta. Det var ju inte riktigt sant. Det såg bara bättre ut att skriva att jag ska äta lunch än att skriva att jag egentligen bara skulle trycka i mig en bit wienerlängd och ett glas Pepsi max. Det såg sunt ut i texten. Hade nog varit sunt i verkligheten också men jag åt frukost klockan 12 så det fanns inte en chans i världen att jag skulle få i mig mat igen.

Men fika går alltid ner. Kunde nog byta bort maten mot fika och godis. God festmat är ok men den vanliga trista vardagsmaten är inget jag direkt längtar efter. Äter gärna stuvade makaroner och korv flera dagar i rad hellre än att tänka ut nya kreativa matrecept.

Men fika! Ställ en tårta framför mig och jag kommer att dregla som en hund bara vid blotta tanken på att äta tårtan.

Min kompis säger att jag är den enda hon känner till som har lyckats gå ner i vikt genom att frossa på bakelser, tårta och efterrätter. Ja, frossa var väl att ta i men jag säger sällan nej till gott fika.

Jag har ändå blivit duktig på att äta frukost, lunch och middag. Och då menar jag att äta mat till måltiderna. Inte kladdkaka och vispgrädde.

Missar aldrig frukosten. Nyttig, god och näringsberäknad är den dessutom. Ibland blir det lite sen frukost bara. Efter hundpromenaden klockan 12 idag är aningen sent.

Lunch och middag fixas också men mellanmålen orkar jag bara inte trycka i mig. Frukt är nyttigt. Jag vet! Kan nog Fredrik Pauluns samtliga böcker utantill. Är medlem i Viktklubben. Men teori och praktik är inte alltid samma sak.

Ska snart äta middag. Grannen bjuder på fisksoppa. Kommer att vara hur gott som helst för hon lagar alltid så god mat. Inget fusk där inte.

Men hon gillar också fika och efterrätter så jag ser fram emot kvällen då vi ska äta något riktigt smarrigt till kvällsfikat.

Måste springa nu. Annars kallnar middagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela