Darkangel

Mellan sommarens längtan och vinterns köld

När kliver ni upp på morgonen?

Publicerad 2005-08-09 00:38:27 i Dagens,

Hur gör ni andra hundägare på morgonen?

Kliver ni upp tidigt? Är det bara jag som sover så länge på morgonen fast jag har hund? Beror naturligtvis på när ni börjar arbeta. Men hur gör ni på semestrar eller helger?

Berätta!

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2005-08-09 00:56:41

Jag kliver inte upp tidigt på morronen för att dra med mina trötta hundar ut. Vi sover så länge vi kan. Originalvovven är mycket sömnig på förmiddagen och vill inte ens äta sin mat då. Bortbytingen kliver upp när matte kliver upp och då blir det på lite olika tider.

När jag arbetade var det till att kliva upp tidigt... men annars gör jag inte det. Och det går alldeles utmärkt med hundarna och deras rastningar ändå.

Hunden lär sig av matte/husse hur den ska sova och bete sig.

Postat av: L

Publicerad 2005-08-09 01:05:29

Eftersom du undrar. Min hund är den slöaste i världen. Hon tankar ur sig sent på kvällen, när vi tar en lång promenad, sedan vill inte hon kliva ur sängen förrän vi andra går upp, oavsett om det är framåt förmiddagen. Och när man ska upp tidigt, blänger hon på en som "kom o lägg dig igen".. Vi tar kvällspromenade rätt sent.. och gör ett utsläpp på gräsmattan innan sovdags.. och hon sover som en stock tills man själv vaknar, oavsett om det är till 12 efter en nattsuddarkväll. Ja, hon kan njuta den hunden. Då finns det inga lukter i världen som kan rubba hennes slöhet. Annars minsann är hon inte slö. En spinkig rysligt söt tibbe är det.. en tik. Hon e 7 år och har varit likadan hela tiden. Jag tror det är skillnad med hanhundar, dom skvätter mer och vill ut o jaga brudar å pinka revir. Tikar tar det mer med ro.. tror jag. Om man inte lärt dom rutiner, så att dom är vana att oavsett ledigt eller ej, gå upp en viss tid. Din hund verkar vara en cool hund, tycker jag. Kan slappna av och sova lika länge som du.

Postat av: Malle

Publicerad 2005-08-09 14:56:31

Min gamla hund e slöast i Göteborg och henne får man piska upp nör man skall iväg......jag sätter i regel på kaffet när jag vaknar och tar en hundpromenad direkt så e kaffet klart sedan......jag har haft lite olika hundar och de har alla ställt in sig efter mina tider...vi sover tills JAG vaknar, vid katastrof så väcker de mej...annars går vi ut när jag väljer att vakna...doc direkt när jag e uppe.....En sen kvällis bäddar ju åxå för en skönare morgon och tvärtom.......Kram

Postat av: Darkangel

Publicerad 2005-08-09 16:09:51

re Nina:
Visst är det härligt att dom anpassar sig till matte och husse. Hundar är kloka!

Postat av: Darkangel

Publicerad 2005-08-09 16:15:18

re L:
Jag känner igen den där blicken "kom o lägg dig igen".. Så brukar min sötis titta på mig också.

Postat av: Darkangel

Publicerad 2005-08-09 16:26:35

Re Malle:
Slöast i Göteborg?! Ja, slöa på morgonen kan hundarna vara. Men sen brukar dom vakna till!
Kram själv!

Postat av: Darkangel

Publicerad 2005-08-09 16:32:47

Re L igen:
När jag skrev om min sötis i svaret menade jag hunden den här gången!
Fast den där "kom o lägg dig igen".. blicken är okey att få av fler än hundarna. Jaja!

Det låter härligt att du har en hund som kan njuta av livet!

Postat av: L

Publicerad 2005-08-09 18:56:49

Re: Ja, visst har man svårt att motstå den där blicken när annan sötis säger så. Det gäller ju att ta vara på sådana stunder, om man har den lyxen.
:- )

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela