Darkangel

Mellan sommarens längtan och vinterns köld

Unga iskalla läkare från gymnasiet?

Publicerad 2005-12-22 10:52:57 i Min hälsa,

Det är inte smart att ta alla Stilnoct samma natt för då kommer jag att ha slut på sömntabletter.
Inte bra!
”Den här dosen ska fungera”, säger underläkaren.
”Du sover inte på Flunitrazepam heller? Det här är en stark dos. Sover du verkligen inte på den dosen? Då kanske vi ska prova något annat. Har du provat …” så räknar hon upp alla skitmediciner som finns. Piller som gör att jag är vaken på natten men sover hela dagen efter istället. Jag försöker förklara att jag blir helt utslagen av dom medicinerna. Vill inte ha dom.
”Men dom har inte de här biverkningarna” säger den lilla underläkaren. ”Man blir inte så utslagen” säger hon.
Nähä, förlåt då. Det är väl nåt fel på mig som inte passar in i mallen.
Men så här känner jag, har jag lust att  vråla till läkaren. Men det gör jag ju naturligtvis inte. Inte vråla till läkare. För då skriver dom det i journalen och då ligger man risigt till. Möjligen börja gråta. Det är okej om det är en läkare som visar empati. Men det gjorde inte den här läkaren. Hon var iskall!

Var kommer alla unga iskalla underläkare ifrån? Direkt från gymnasiet? Dom är så otroligt unga och utgår ofta från att patienterna är idioter. Jag har ju jobbat i sjukvården men gillar inte att berätta det varje gång jag träffar en ny läkare. Det hör inte dit. För det mesta gör jag det ändå. Annars börjar dom prata barnspråk med mig och då blir jag verkligen vansinnig.

Lilla underläkaren skulle bara veta att hon har haft en nära döden upplevelse idag. För jag blev så arg att jag kunde ha…

Nu är jag så trött att jag har huvudvärk. Fan också!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela