Darkangel

Mellan sommarens längtan och vinterns köld

Jag mår illa

Publicerad 2005-07-17 00:57:14 i Lite av varje,

Jag såg min före detta chef idag. Denne lille man. Förkrympt i både själ och hjärta.

Eftersom det är lördag natt och eftersom jag är en så snäll och fin människa ska jag inte berätta hur spyfärdig jag blir när jag ser dig. Aj då, gjorde visst det ändå!

Men visst blir jag glad att se hur patetisk du egentligen är. Att håret har blivit ännu tunnare. Visst har du blivit ännu kortare också?! Tjockare?! Kroppens förfall går nog fort där också.

Tänk att denne lille man kunde göra mitt liv på jobbet till ett helvete under två års tid. Känns helt ofattbart nu. Alla diskussioner om arbetsprojekt som var på dagisnivå. Alla möten när du tog examen i dumhet. Alla fackliga diskussioner där du fastnade i petitesser och övriga i församlingen bara skrek inombords.

Kommer ihåg när vi diskuterade resultat som jag tagit fram i ett projekt. Jag satt i fyra timmar och försökte förklara att det inte fanns en chans i universum att dom här siffrorna var rätt. Jag hämtade fem pärmar med resultat från tidigare studier som vi utfört. Som andra utfört. Tabeller och grafer. Framlänges och baklänges. Visade på studier från typ 1892 som visade att resultaten var fel, fel, fel!

Men nej då. Du hade upptäckt hjulet för första gången.

Tillslut gick du med på att undersöka saken vidare.

Sen blev det tyst. Oj så tyst det blev. Två veckor senare fick jag höra från källan att siffrorna visst var fel. Dom ringde och bad om ursäkt för att beräkningarna var just fel, fel, fel! Resultaten skulle aldrig ha skickats ut.

Undrar var den rapporten begravdes när jag slutade? Hur dom felaktiga resultaten gömdes undan? Eller ligger dom kanske kvar i röran på ditt skrivbord?

 

Stackars mina arbetskamrater som finns kvar! Om det finns några kvar. Har aldrig sett så många sluta på så kort tid, i den organisationen, som när du blev chef.

Jag är så tacksam att jag slipper se dig varje arbetsdag!

Det har förlängt mitt liv med minst tio år.

Kommentarer

Postat av: Nina

Publicerad 2005-07-17 01:08:16

Låter nästan som min chef... men nu slipper jag honom. Tack och lov för det. Och jag tror banne mig att det förlängt mitt liv också.

Postat av: trocadero

Publicerad 2005-08-25 10:04:34

Oj, oj....Tur att du stack därifrån! Har också varit på ett sånt ställe, där chefen förpestar hela tillvaron för alla. Och som du skrev, man blir fysiskt illamående när man stöter på personen i fråga eftersom det rör upp så mycket gammalt obearbetat groll.

Postat av: Darkangel

Publicerad 2005-09-02 00:27:06

Re trocadero:
Är glad att du kom bort från ditt jobb!

Man kanske borde slå tillbaka först.

Postat av: Darkangel

Publicerad 2005-09-02 00:29:53

Re Nina:
Jag tror att vi lever längre.

Men vi måste sluta må illa!

Jag ska inte må mer illa över chefer :)
Utom på bloggen då. Ibland!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela