Darkangel

Mellan sommarens längtan och vinterns köld

Influensan på väg

Publicerad 2005-11-10 22:45:28 i Hälsa och ohälsa,

Har ni vaccinerat er mot årets influensa?
Det har inte jag. Såg på tv nu att det börjar bli lite ont om vaccin. Tydligen många som vaccinerar sig i år. Folk läser om fågelinfluensan och tänker kanske lite mer än vanligt på vaccinationer.

För några år sedan när jag jobbade på det stora privata företaget så blev alla anställda erbjudna att vaccinera sig mot det årets influensa genom företagshälsovården. Egentligen kändes det inte som ett erbjudande utan snarare som ett tvång. Nu jävlar vaccinerar ni er för vi vill inte ha några sjuka på vårt företag. Cheferna sprang iväg först och kom tillbaka och berättade vad bra det kändes. Nu kände dom sig trygga.
Jag tyckte att det var helt onödigt för min del. Bedömde att risken att jag skulle bli smittad ändå var ganska liten. Jag skulle inte träffa hela släkten under julhelgerna utan vara hemma och ta det lugnt. Men jag kände nästan att jag borde ha gjort min plikt.

Nu skyddar ju bara vaccinet mot just ”årets” influensa.
Många av dom som hade vaccinerat sig blev rejält förkylda.
Dom blev dessutom rejält sura.
Kanske trodde att dom var immuna mot alla sjukdomar.
Det fanns inget samband alls mellan vaccinationen och förkylningarna men folk muttrade mycket ändå. Dom som blev förkylda utsattes väl för mer smitta. Många hade barn på dagis och dom reste mycket i jobbet och träffade många förkylda människor.
Jag blev inte förkyld då. Fick ingen influensa heller.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela