Darkangel

Mellan sommarens längtan och vinterns köld

Inflytande på riktigt

Publicerad 2005-09-05 18:13:49 i Tankar,

Jag skrev tidigare om chefer.
När slutet på ett inlägg försvinner så blir tolkningen av texten något oklar.
Den här gången handlade min text om en person som jag känner väl och tycker mycket om. Jag har stor respekt både för hans yrkeskunnande och för hans engagemang som chef.

Hans svar var rakt och ärligt. Han varken fjäskade eller stammade när jag ställde min fråga. Att ”gilla att vara chef” är inte något ont i sig. Inte heller att man ”tycker om att bestämma”. Tvärtom känner jag respekt för människor som har modet att fatta beslut, i svåra ärenden, när dom accepterat en chefsbefattning. Har träffat alltför många som mest velat hit och dit. Som slickat uppåt och sparkat neråt.
I det här fallet vet jag dessutom att hans medarbetare har förtroende för dom flesta beslut han driver igenom. Samarbetet mellan chef och anställda på det här företaget är nog inte något stort problem. Tvärtom!

Behöver en chef vara omtyckt? Ja, det är ju en annan fråga som man kan fundera på.
En av mina absoluta hatobjekt på chefsfronten hade sin uppfattning klar. Han konstaterade kort och gott han inte behövde vara omtyckt eftersom han var chef.
Hans uppgift var att få fram resultat. Att leverera. Hans uppgift var inte bli älskad av alla.
Ibland kan jag nog känna respekt även för den åsikten.
En chefs enda uppgift är att få fram resultat. Det brukar man lära ut på dyrbara chefskurser.

Hur
man får fram resultaten är däremot något man ibland glömmer bort på chefskurser. Eller vad tror ni?

Kommentarer

Postat av: Lena

Publicerad 2005-09-05 19:48:31

Vad du är klok....att leda en annan människa till en viss punkt kräver sin sak...
en god ledare måste veta var den andra befinner sig för att överhuvudtaget vara mottaglig till detta. Det krävs i sin tur, både social och empatisk kompetens därutöver bör personen ha ett ödmjukt förhållningssätt som inger tillit, trygghet och att man som ledare kan förstå den andres situation. Som ledare måste man kunna inta ett helikopterperspektiv där alla inblandade får tanka utifrån den individ de är. Om jag bara är fokuserad på resultat utan att vara varse över de vägar som krävs för att ta sig dit så kan det bli väldiga kraschar i korsningarna där vägarna går åt olika håll….rent metaforiskt…intressant att du tar upp detta…här finns mycket att fundera över.

Postat av: Darkangel

Publicerad 2005-09-06 01:15:37

Re Lena:
Det känns skönt att någon tycker att jag är klok ibland!
Nu blev jag glad.

Postat av: Lotta

Publicerad 2005-09-25 12:25:30

En chefposition tillsätts medans en ledareposition förtjänas.

En chef/ledare kan inte alltid vara omtyckt, och ska heller inte vara det. Strävar man efter det som chef, så tror jag man sätter sig själv i en svår situation. Då vågar man förmodligen inte ta de där svåra, obekväma besluten som ligger på ens ansvar.
Jag ser inte att en chefs enda uppgift är att få fram bra resultat och det är heller inget som jag fått lära mig på de ledarskapsutbildningar jag gått. Däremot har jag lärt mig att en ledares främsta uppgift är att hålla de gemensamma värderingarna levande i gruppen, coacha gruppen och individerna samt sätta upp mål delmål.
Många gånger får en ledare de medarbetare den förtjänar.
Vem sa att det var lätt att sitta i ledarposition? Dock är det lärorikt, intressant och faktiskt riktigt kul.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela