Darkangel

Mellan sommarens längtan och vinterns köld

Paulun i mitt hjärta

Publicerad 2005-09-15 21:33:32 i Böcker,

Jag firade med två (!) bakelser idag. Huvudorsaken till att vi myste på ett fik var att jag hade uppnått min målvikt. Det måste naturligtvis firas med bakelser. För mig blev det alltså två bakelser.  Hur konsekvent som helst. Nu har jag socker uppöver öronen och borde äta en sen middag. Det där med GI och blodsockerblues och allt vad det innebär. Jag kan se hela blodsockerkurvan framför mina ögon. Den som min guru, Fredrik Paulun, brukar rita. Blodsockret höjs, insulinnivån stiger, blodsockret sjunker och man blir trött. Faan jag lärde mig den kurvan när jag gick min utbildning inom sjukvården. Men teori är en sak och praktik en annan sak. Jag är en teoretiker av stora mått. Till mitt försvar får jag väl säga att jag ändå använde mina kunskaper för att få ordning på vikten.

Jag läser deckare.
Men snöar in på olika områden ibland. Under en period handlade allt om kost och träning. Därför har jag Fredrik Pauluns böcker i bokhyllan. Nästan alla. Och den mannen är produktiv när det gäller att skriva böcker! Hur hinner han allt?

Har naturligtvis varit på hans föreläsningar också. Jodå Galadriel, han verkar lite… kompakt? Kort hals…? Nu blev det svårt. Felklädd är nog rätt ord.
Men jag är faktiskt lite förälskad i Paulun så jag märkte nog inte så mycket av det.

Humor hade han! Rörligt intellekt! Jag går igång på sånt också.

Vi som deltog i hans föreläsning tillhörde två huvudgrupper. Dom som hade sett honom i tv programmet Toppform, mest kvinnor. 
Så var det dom stora grabbarna som åt och tränade helt efter hans råd. Fanatiskt. Dom hällde i sig kaffe, vatten och käkade rå fisk exakt trettio minuter före morgonpromenaden. Vete faan hur man klarar av det. Jag skulle spy. Men man förbränner säkert några extra mikrogram om man gör så.   
Frågorna blev lite splittrade. Det var damerna som ville veta hur man ska gå ner i vikt. Och så grabbarna som ville veta hur man går upp i vikt. Muskelvikt alltså.

Paulun klarade dom tvära kasten utan problem. Att bli känd i tv är en sak. Det kan vilken dokusåpa som helst fixa. Men den gedigna kunskapen ramlar inte över en lika snabbt. Märktes att han inte bara läst grundkursen utan även överöverkursen.
Föreläsningen innehöll inte så många nyheter för oss Paulun groupies. Det mesta kunde vi redan från böckerna.
Jag blev mer imponerad av svaren på alla frågor. Där blixtrade det till rejält. 

Paulun och GW Persson. Mina idoler. Har dom nåt gemensamt?


Kommentarer

Postat av: Hillevi

Publicerad 2005-09-18 16:55:06

Jag bara måste säga att dina bloggar är väldigt underhållande.. Om då alla vore så bra =)

Postat av: Darkangel

Publicerad 2005-09-18 18:06:27

Re Hillevi:
Tack snälla!
Vad gullig du är! :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela