Darkangel

Mellan sommarens längtan och vinterns köld

Sjuk, sjukare, sjukast

Publicerad 2005-09-06 23:09:25 i Min hälsa,

Åter till sjukdomarna. Jag har fått en ny diagnos. Hypokondri. Nej fullt så roligt var det inte. Det hade ju varit något att skämta om.

Sjögrens syndrom är den nya diagnosen. Låter som…? Ja vad låter det som? En sjukdom kanske. Hade under en lång tid ont i ögonen. Kändes som någon hade kastat en näve grus i mina ögon. Det var först när jag började se suddigt som jag brydde mig om att beställa tid för undersökning. När jag kom till ögonmottagningen så upptäckte man att jag hade många sår på hornhinnorna. Så pågick behandlingar och undersökningar i ett år. Ögonkliniken började nästan kännas som mitt andra hem. En av läkarna där frågade mycket om mina besvär med värk i rygg och nacke men så bytte jag läkare och den frågan begravdes i många journalanteckningar. Jag visste mycket väl vad det handlade om men struntade i det. Det räcker nu, tänkte jag. Men så började läkarna samarbeta med varandra. Jodå, dom gör det ibland. Nu är en ny vända av provtagningar och undersökningar klara. Och på köpet fick jag en ny diagnos. Men man dör inte av lite Sjögrens syndrom. Men ont gör det. Irriterande är det.

Har fått frågan förut på bloggen om vad det är för ”fel” på mig. Här kom ännu en ledtråd.

Kommentarer

Postat av: Rita

Publicerad 2005-09-07 01:14:38

Du må förlåta mej, men jag skrattar otroligt åt ditt sätt att skriva,,,,du skriver så man man blir full i skratt samtidigt tycker jag ju oänligt synd om dej. flåt, flåt,,

Postat av: Darkangel

Publicerad 2005-09-07 03:34:00

Re Rita:
Jag blir bara glad över dina kommentarer!

Jag tycker inte synd om mig själv så du behöver inte vara finkänslig.
Kom loss bara!

Hade en riktig "tycka synd om mig själv" period för några år sedan.
Men att skratta åt eländet har jag alltid kunnat göra.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela