Darkangel

Mellan sommarens längtan och vinterns köld

Hälsporre - uppdatering

Publicerad 2006-07-10 01:42:22 i Hälsporre,

Jag har fått två kommentarer om problem med hälsporre. Inläggen och kommentarerna finns att läsa här och här.
Det är en plågsam åkomma att ha ont i hälen.
Och så trist det är att ha så ont nu på sommaren när man vill ha fina, lätta skor.
Jag tittar lite avundsjukt på alla tjejer som har fina, trendiga sommarskor.


På vintern klampar jag fram i mina kängor. Det fungerar utmärkt. Passar min stil. Inläggen från Gå & löpkliniken är gjorda för grova skor.

Men nu…

Jag var tvungen att köpa ett par nya skor. Som passar mina nya kläder.
Men vad köper man? Sportsandaler? Då måste det vara en riktigt bra modell. Bra modeller är dyra.
Förra sommaren gick jag mycket i ett par dyra sandaler som från början kändes så sköna. Ajajajaj vad fel jag hade om dom sandalerna. Jag fick så ont i hälen att jag knappt kunde gå. Jag använder fortfarande sandalerna men aldrig när jag går mycket. Då använder jag joggingskorna istället. Håhåjaja vad trist!


Nu ville jag ha en lite snyggare sko. Hittade en modell som är skön.

Men några Manolo Blahnic blir det nog aldrig för min del.

 

Kommentarer

Postat av: SoP

Publicerad 2006-07-10 04:07:58

ett par Manolo- med 12 cm stiletter- de vore snygga på väggen i alla fall- jag lallar runt i birckenstock-kopior sommartid-så elegant är jag--:-/ Och hjärtligt välkommen tillbaka!

Postat av: MyyZz

Publicerad 2006-07-11 20:35:45

Jätteroligt att du är tillbaka ... men jag kan ju inte säga att jag avundas din hälsporre:-( Du får få en annan fetish istället för skor ;-)
kram ... och nospuss till Mumma

Postat av: carina

Publicerad 2006-09-21 22:13:39

Ont i hälen har jag men nu båttre efter att ha gått på kryckor och cycklat hela sommaren. Fick höra talas om Back on track stumpor med karamik som allstrar värme som gör att blodcirkulationen ökar till det dubbla tar bort inflammationer och lindrar värk. Nu har jag ingen värk kan gå, måste dela med mig av detta jag var alldeles knäckt tills jag fick höra om detta.Det finns alla möjliga skydd att köpa. Jag sover med mina stumpor också värken är borta ni måste prova.Sök på Back on Track läs mer om det

Postat av: Carina

Publicerad 2006-09-21 22:16:14

Glömde att säga att om du bor i Uppsala så finns Back on Track att köpa I Kvarnen på Hälsokosten

Postat av: Fredrik

Publicerad 2006-11-13 10:20:54

Tack för informationen. Valde att inte gå till vårdcentral......

Har haft problem i 5-6 år. Nästan alltid bra under sommaren. Men Hösten och kalla golv hemma kommer problemen lika säkert som att Söndag följer efter Lördag. Skall skaffa inlägg och inomhusskor att ta på sig hemma. Hade jag haft råd skulle jag installerat golvvärme. På sommaren springer jag flera mil utan problem, på vintern går det inte 500meter.

Det enda jag kan bidraga med är att poängtera "UNDVIK KALLA FÖTTER!"

Krama dina fötter !

Postat av: Jenny

Publicerad 2007-01-09 20:29:05

Det var mycket att läsa, men väl värt det. Hade ont i över två månader innan jag tog mig till läkaren för ett par veckor sen, läkaren har dock inte något fastställt om det är hälsporre men verkar så när man läser. Känns bara eländigt och jobbigt, vardagen är förändrad då jag inte kan gå alla milen på jobbet som vanligt, promenera med hunden eller stressspringa på morgonen när jag är sen. Det är ett helvete, jag lider med dig som haft det så många år!

MVH Jenny

Postat av: Darkangel svarar Jenny

Publicerad 2007-01-10 00:12:46

Men just nu är jag helt smärtfri! :)
Det är skönt!

Postat av: cecilia

Publicerad 2007-01-13 20:10:07

Hej Darkangel,
vet precis hur du har det med fötterna, har nämligen samma problem. Hälsporre, plantar faciit, degeneration i plantarfascian, fintrådsneuropati eller vad man nu vill kalla det.
Provat ALLT; varit till olika specialist läkare, provat olika behandlingar den ena värre än den andra, lagt massa pengar på sulor, skor och strumpor osv. Blev aldrig nå bättre.
Hittade till slut min räddare i Göteborg (bor själv i Uppsala). Han heter Roland Bernhardsson på Ronin Rehab och två år efter avslutad behandling där funkar allt fortfarande bra med mina fötter! Helt bra och återställda blir de troligtvis aldrig, men jag kan leva med mitt handikapp nu och har verktyg för att hålla det i schack. Jag har inte längre helvetiskt ont 24h om dygnet och jag kan leva ett normalt liv! Det är numera svårt att tänka sig hur illa däran mina fötter faktiskt var - nu när jag sitter här och funderar på att vandra Inkaleden. Innan behandlingen hos Roland kunde jag inte ens gå med soporna...

Postat av: Åsa

Publicerad 2010-05-13 20:49:11

Hej



Tänkte pröva sådana här kilar, var det s¨nna du köpte?? http://www.mediconline.se/sulorskoinlagg/halsmarta-c-170-1.aspx

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela