Darkangel

Mellan sommarens längtan och vinterns köld

Sleepless in Sundsvall

Publicerad 2005-06-23 02:22:08 i Min hälsa,

Vaken natt igen?! Var trött redan kl 21. Men det är lika bra att ge upp.
- Kliv upp ur sängen.
Säger experterna när man klagar på sömnen.
- Läs en tråkig bok
Orkar inte läsa.
- Städa en kökslåda.
Men ge er! Vill knappt städa kökslådor på dagen när jag är pigg.

För att inte tala om allt man ska göra på kvällen för att få en bra nattsömn.
Gå promenad. Jamen, vad bra. Jag har ju hund så jag går promenader varje kväll. Dessutom flera gånger per dag.
Ta ett varmt bad. Ha fasta rutiner. Var ute mycket på dagen, i solljus. Använd bara sängen för sömn och sex. Får man läsa en bok kanske? Eller är det förbjudet?
Gjorde en Polysomnografi undersökning för ca ett år sedan. Då ligger man på sjukhuset en natt. Med mätutrustning som mäter nästan allt. Hjärnans aktivitet, EKG, puls, om man snarkar m.m.
På rummet fanns det en pärm med information om sömn och sömnlöshet. Skummade igenom alla tips om vad man ska göra för att få sova. Upptäckte bara ett tips som jag inte klarat av. Nämligen att dricka ett glas varm mjölk. Klarar bara inte av det! Annars är jag nog proffs.
Utredningen då? Ja den visade att jag har svårt att somna (!). Vaknar ofta. Inte har någon djupsömn. Kunde jag ha talat om redan.
Nu struntar jag i alla råd. Sover när jag kan. Kliver upp senare efter sömnlösa nätter. Tar sömntabletter.
Slipper åtminstone oroa mig för att inte ha följt hela expert-programmet. Slipper ha ångest över att allt är mitt fel. Jag vet att jag klarar av nästa dag. Får ta det lite lugnt bara.

Så här är det just nu! I framtiden kommer jag att somna i vettig tid och vakna pigg och utsövd på morgonen.

TV trygghet

Publicerad 2005-06-20 23:56:51 i TV och DVD,

Men nu är det dags för lite seriöst TV tittande. Måste kolla Super-Nanny och se vilka små pestbarn hon hälsar på idag. Det är så otroligt sött att se när alla kramas på slutet och är så käckt urgulliga. Jag gillar gulliga slut ibland.
Om hennes metoder är vettiga har jag ingen aning om. Låter lite jobbigt med hennes naughty corner.
Måste komma ihåg att fråga mina kompisar som har barn. Måste fråga M som har en vuxen härlig son och som dessutom själv är en alldeles utmärkt förskolelärare. Hon har både teori och praktik alltså. Får återkomma om det.

Själv får jag väl vänta på att Pyret hör av sig så jag kan få känna mig lite lyckad som hundägare. Gick inte så bra idag.

Sen se lite Boston Public eller varför inte kolla några avsnitt av Cityakuten på DVD.

Måste sova lite också! Helst mycket men det vore väl en stilla nåd att bedja om.

Viktras!

Publicerad 2005-06-20 23:37:45 i Lite av varje,

Vägdag idag för Viktklubben. Äntligen har det hänt något positivt!
Har gått ner 1.7 kg! Fick väga mig två dagar i rad för att lita på resultatet. Yes!
Mumma har minskat 0.8 kg. Yes Yes Yes!

Märks att jag har ätit sanslöst dåligt under en period.
Bara att gå tillbaka till bra vanor med frukost, lunch och middag. Kämpa med långa promenader. Behövdes inte så mycket mer för att komma tillbaka på rätt spår igen.
Men alltid något gott emellanåt, som t.ex. Söndagens blåbärs parfait.
Ska bli skönt att slippa skriva kostdagbok varje dag. Har inte tid. Det är sommar nu!
Jag gillar sötsaker och glass. För att inte tala om jordgubbar!

Märks också att Mumma har tjuvätit mycket. Eftersom det är jag som har totalkoll på matserveringen till hunden har det varit svårt att förstå hur hon blivit för tjock. Men så upptäckte jag att någon smygmatat hunden med hela nävar hundmat på morgonen. Det är svårt att motstå dom vackra bruna, bedjande ögonen. Jag vet! Men går hon ner ett kilo till så är hon i toppform igen!
Jag får väl kämpa på ett tag till.

Men det var bra igår

Publicerad 2005-06-20 23:16:03 i Lite av varje,

Idag har det mesta varit fel. Jag har varit fel. På fel plats. Med fel personer och på fel tid.
Det har varit en riktig skitdag helt enkelt.
Får utöva lite mental träning och tänka på en alldeles lugn, fridfull gårdag istället.
Grannen, hunden och jag skulle gå en promenad. Men det var för varmt att gå långt så vi åkte ut till Galtström och gick en kort promenad ut till min favoritklippa. Satt en stund och njöt av havsutsikten. Lät Mumma bada och bara kopplade av i största allmänhet.
Men eftersom jag älskar fika så måste vi ju gå ner till caféet i Galtström också. Sitta på deras uteservering och njuta av solen.
Kände för kladdkaka med vispgrädde eller morotskaka. Vad som helst som är sött och gott.
I stället rekommenderade personalen blåbärs parfait med knäckflarn. Åh Yes, vad gott det var!
Lagom sött, fräscht och svalt. Dessutom har ju personalen känsla för service även för små hungriga hundar. Mumma fick rökt skinka proffsigt serverad med persilja. Jag gillar såna småsaker.
Perfekt för barnfamiljer som kan titta på djuren och leka i gräset. Barnen brukar gilla att kolla på djuren i hagen.
Min hund uppskattade särskilt kaninen som vilade i värmen ute. Men förmodligen tänkte hon sig stackaren som kaninragu.
Men härligt var det! Nästa gång måste vi nog prova Kangaro filé. Låter spännande i allafall!

Ståpäls med Ernst igen

Publicerad 2005-06-20 22:38:21 i TV och DVD,

Hörde på TVn som malde i bakgrunden att Ernst fick ståpäls i kvällens program igen. Visste inte vad jag skulle tänka. Såg inte vad han fick ståpäls över. Kom bara på att jag skulle kolla Supernanny på TV4. Så jag laddade videon, för att spela in Supernanny och kollade lite på Ernst igen.
Först tyckte jag att han byggde en så otroligt ful bräda med handsnidade hängare att ha i hallen. Vad är det för fel med en hatthylla från IKEA? Vem har egentligen tid och råd att köpa hem virke, sitta och snida knoppar i olika storlekar och sen spika upp eländet på väggen. Man hänger ju ändå bara en massa jackor där så det syns ju inte hur mycket arbete man lagt ner.

Men samtidigt måste jag beundra Ernst för att han brinner för någonting. Jag gillar folk som brinner för något. Som är engagerade och visar lite passion i livet. Låt det vara!

Kom också att tänka på min far som har både känsla och en livslång erfarenhet av det hantverk som Ernst pysslar med på TV. Både han och min morfar, som sedan många år är borta, arbetade så här. Ge min far virke, spik, hammare och en såg så kan han åstadkomma det mesta. Han gör det på ett helt fascinerande, lätt och snabbt sätt. Han behöver heller inte alla tusen miljoner maskiner som alla TV-fixare behöver för att tillverka minsta lilla pryl.
Jag älskar dom möbler som min morfar har byggt. Skrivbordet med vackert björkträ som är mjukt och lent att stryka med handen över. Lönnfack som man upptäcker när man letar lite. Köksbordet där benen på bordet har svarvats ut på just det sätt han bestämde sig för då för många år sen. Möblerna finns på olika platser i mitt hem och jag älskar alla. Dom passar dessutom alldeles självklart ihop med IKEAS utbud.

Så fortsätt att få ståpäls Ernst!

Linda Skugges frågor

Publicerad 2005-06-19 00:18:49 i Lite av varje,

1. Vem är du mest avundsjuk på nu och varför
Jag är avundsjuk på min kompis som bor i ett alldeles nytt, fräscht och underbart hus. Hos mig är allt sunkigt, i behov av reparation och ett allmänt kaos.
2. Säg tre hemliga önskningar, svara ärligt och privat. Önska ingen chokladglass liksom.
1 Att gifta mig med Pyret. The love of my life.
2 Att flytta till Spanien. Till sol, värme och långa stränder att vandra på.
3 Att kunna leva på mitt skrivande och bli ekonomiskt oberoende.
3. Vad gjorde dina päron för största misstag?
Respekterade mig aldrig för att jag är den jag är. Uppmuntrade mig aldrig. Förstod inte att jag har helt andra mål och intressen med livet än vad dom har. Har gjort mig kroniskt osäker och gett mig en känsla av att jag alltid måste vara bäst för att räknas. En "duktig flicka".
4. Säg en dålig sida hos din svärmor/svärfar.
Har inga.
5. Vad skäms du mest över dig själv?
Avundsjuka! Att jag är avundsjuk på min kompis och hennes nya hus. Hon förtjänar det bästa hus som finns i världen!
6. Vad är du mest mallig över dig själv?
Att jag lyckats bra på mina arbeten. Att jag alltid kommer igen och vågar satsa allt för att lyckas. Jag lyckades göra karriär på mitt senaste jobb i rekordfart. Är tuff och alltid seriös nar jag arbetar.
7. Vilken är ditt livs största sorg?
Att Pyret inte vågade satsa på en framtid med mig när vi träffades första gången för många år sen. Jag ville ha barn och familj. Jag ville leva hela livet ihop med den människa jag älskat mer än någon annan.
8. Beskriv varför du är en stor bluff.
Är innerst inne inte så tuff som jag ofta verkar. Särskilt inte i privatlivet. Om folk skrapar lite på ytan tror jag alltid att dom ska avslöja mig som en stor looser helt utan kunskaper om nånting.

Fredags handla

Publicerad 2005-06-17 16:05:42 i Lite av varje,

Fy för att handla på fredagar. Var så fullt med folk och jag var så stressad att jag inte såg att godispåsen hade vält. Från kassan och ut till bilen var det ett långt spår av godis! Men vilket skit!

Viktklubben

Publicerad 2005-06-16 22:18:27 i Lite av varje,

Måste fylla i Viktklubbens dagbok nu. Har inte skrivit på två dagar. Herregud, min hund har gått ner ett halvt kilo på en vecka. Då borde väl jag kunna gå ner ett halvt kilo den här veckan också. Eller är det för mycket begärt?!

Vill vara smal och snygg på stranden. Vilken strand förresten? Jag hatar att sola på offentliga stränder.

Jag solar på tomten vid min fina lilla sommarstuga. Eller på min favoritklippa ute på den lilla holmen. Brukar ro dit ut. Sen kan jag sola på klippan utan att bli störd av någon. Mumma älskar att jaga vågorna på klippan.

Stugan ligger vid havet med strandtomt minnsann!  Vi har en egen liten strand i stugområdet. Det är så långgrunt att vattnet blir smekande varmt på sommaren. Men det måste bli riktigt varmt först. Nu blåser det lite väl kallt därute. Men snart...

 

Men nu värker nacken efter att ha suttit vid datorn så länge. Måste vila en stund först.

Jag hatar att ha ont. Jag älskar att sitta vid datorn.

Bra deckare

Publicerad 2005-06-16 21:37:14 i Lite av varje,

Fick två bra deckare från Bokus idag. Förhoppningsvis!

Anna Janssons senaste bok, "Svart Fjäril" och Henning Mankells "Kennedys hjärna". Vet inte riktigt vem jag ska börja med.

Bläddrade i Annas bok och såg till min förvåning att hon skriver om en tjej som kallas Pyret!

Hallå där, Pyret är ju min egen Honey!

Undrar vad Pyret gör ikväll förresten. Inte lätt att hålla koll på honom.

Men många pussar till dig Pyret var än du är!!!

 

Hoppas att dom nya böckerna är riktigt spännande! Vill ha en bok som jag knappt kan lägga från mig. Som jag läser ut på en natt.

Läser just nu Åke Edwardssons senaste bok "Rum nummer 10". Men jag tycker att den känns seg. Har snart läst halva boken och det har inte hänt särskilt mycket.

Däremot var Roslund/Hellströms senaste "Box 21" rå, spännande, aktuell. Faan vad dom skriver bra! Vilket helvete trafficking är. Det tjejerna går igenom skulle ingen människa behöva uppleva. Köp boken. Läs.

Pengarna är slut

Publicerad 2005-06-16 21:33:39 i Lite av varje,

Har ett paket med kläder som ligger på posten och väntar. Säkert perfekt snygga, ljuvliga sommarkläder.

Men jag har inte pengar att lösa ut paketet nu.

Får vänta tills på måndag när ett av mina små bidrag till hushållskassan kommer. Surt! Trodde inte att paketet skulle komma så fort.

 

Jag är så sugen på att shoppa!

Det är bara för att pengarna är slut efter att ha betalat en jätteräkning på bilverkstaden. Varför utbildade jag mig inte till bilreparatör. Hatar att lämna bilen på reparation. Dyrt! Sen går alltid någon ny pryl sönder och så är det dags igen.

Jag vill ha en ny bil. En stor bil. Helst en SUV. Allra helst en Volvo SUV. En jättestor bil. Med full utrustning. En säker bil.

Bort med min gamla Passat!

 

Men min kära gamla Passat får nog hänga med ett tag till. Måste hitta ett väldigt lönsamt jobb om jag ska ha råd med drömbilen.

Trötta dagar

Publicerad 2005-06-16 21:01:26 i Hälsa och ohälsa,

I övrigt har det varit en riktig skitdag!

Sov dåligt i natt.

 

Hade så ont i nacken och vänster axel. Önskade att jag hade en morfinpump som tog bort värken. Nej förresten, det hjälpte ju inte. Hade en morfinpump när jag var nyopererad. Den hjälpte inte ett dugg mot min vanliga värk.

 

För trött att gå en lång promenad.

 

För ont att ligga och vila.

 

Ska ta två sömntabletter i kväll och hoppas att jag somnar fort.

Syrener

Publicerad 2005-06-16 20:47:50 i Lite av varje,

Har varit ute och plockat en stor, ljuvlig  bukett syrener! Nu luktar det sommar i hela huset.

 

Älskar doften.

 

Supernanny till hunden

Publicerad 2005-06-16 00:08:17 i Hunden Mumma,

Snälla Brukshundklubben kan ni inte fixa en personlig tränare för mig och min hund. Som jobbar ungefär som Supernanny i TV4. Som följer med mig några dagar överallt där Mumma och jag är. I skogen, bilen m.m. I vår vardagsmiljö.

Som visar en DVD på alla klantiga fel jag gör när vi tränar. Sen ska jag få råd och tips av "supernanny". All träning ska lyckas och på slutet ska vi kramas och gråta lite över hur sorgligt det är att vi ska skiljas.

Mumma ska alltid komma när jag ropar. Aldrig jaga upp katter i träd. Inte skälla i bilen. Räcker bra så. I övrigt är hon en stjärna.

Du ska berömma mig över hur duktig jag har blivit på att ta över kontrollen. Sen ska jag och Mumma sväva på små moln av lycka. Precis som på TV.

Det är min fjärde lapphund och jag trodde att jag hade hyfsad koll på hundträning. Jag har tävlat i lydnad med en tidigare hund. Men den här lilla damen lurar mig mer än jag trodde var möjligt.

Jag har gått 3 kurser och jag vet att ni har träningskvällar. Men jag orkar inte med fler kurser med dåliga kursledare. Jag vill ha ett proffs på hundträning!

För jag konstaterar bara att jag blir mer jollig för varje hund jag har. Klarar inte av att vara lika konsekvent som jag var tidigare. För hon är ju så söt och snäll och klok och...

Brasiliansk vaxning

Publicerad 2005-06-15 16:25:07 i Lite av varje,

Jag hatar att ägna så mycket tid åt att raka benen och bikinilinjen och gudvetallt. Alltså får det bli vaxning i sommar. Nån salong ska få äran att vaxa bort allt hår på benen. Kommer bara att göra så ont!

Men varför inte göra en radikal Brasiliansk vaxning. När man ändå är på gång liksom. Bort med allt hår! Men vem gör det i Sundsvall?!

Glass

Publicerad 2005-06-15 16:11:07 i Lite av varje,

Den här ljuvliga dagen är som gjord för att bara lata sig och äta glass.

Jag vill ha sommar och sol för evigt!

Morgonpromenad i sol

Publicerad 2005-06-15 13:47:19 i Lite av varje,

Äntligen är det sol här också!

Underbart att få gå promenaden i sol och härlig värme. Vi njuter. Min söta hund, Mumma och jag.

Måste bokföra allt jag äter och all träning i Viktklubbens dagbok. Älskar träningsdagböcker. Men det blir lite för maniskt ibland. Nu får Viktklubben räcka.

Håller på att missa formtoppningen för Beach-2005. Har varit slö och ätit för mycket bakelser och glass och godis och...

Jag älskar att äta bakelser på Mias kondis!

Hälsporre

Publicerad 2005-06-15 00:01:14 i Hälsporre,

Varför kan inte jag få vara som Kajsa Bergqvist. Jag vill också åka ambulans till sjukhuset när jag skadar foten. Få den bästa ortopedkirurgen som tar hand om mig och opererar min trasiga fot. En sjukgymnast som lägger upp ett träningsprogram så att jag blir frisk snabbt.

Hälsporre suger! Hela foten värker och man kan knappt stå utan att skrika för att det gör så ont. Inte hjälper det med min sjukgymnasts råd och behandling. Inte hjälper det med kortison-sprutor hos distriktsläkaren. Tänk er själva att få en spruta rakt in i hälen. Det gör så ont!

Efter fyra år med hälsporre är jag less. Hjälp!

Jag har ju hund. Kan inte ligga och vila. Hunden måste gå på promenader varje dag.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela