Darkangel

Mellan sommarens längtan och vinterns köld

Glass på nästa restaurang

Publicerad 2006-07-31 04:08:55 i På utflykt,

5509

Som vanligt så avslutade vi dagen med att äta glass vid den andra sommaröppna restaurangen.

Egentligen borde vi ju äta oss igenom menyn här också för maten är lika god här.
Jag blev så sugen på att beställa in en flaska vin och äta något gott när jag satt och tittade på maten som dom bar ut till gästerna. För vid bordet närmast där vi satt och mumsade på glass beställde ett par just in en flaska vin och jag blev sugen på vin. Även om jag inte gillar vitt vin så mycket så känns det som sommar. Jag kunde lätt ha offrat mig. Men alla var proppmätta.
Får göra det en annan gång.

Det finns ju en tredje restaurang som bara har öppet på sommaren och där är maten också god.
Hur ska man hinna med allt?


Ingen känguru idag

Publicerad 2006-07-31 03:57:14 i Dagens,

5483

I det vänstra lilla röda huset ligger min favoritrestaurang sommartid. Nu har vi nästan ätit oss genom hela menyn. Dom har öppet i två månader till vi hinner nog testa allt flera gånger om. När jag fyller år ska jag bli bjuden på Kangaroo filé som är en av deras specialiteter här. Kocken och en av delägarna kommer från Australien. Är ni här någon gång så kan jag verkligen rekommendera kängurufilé. Mycket gott!

Jag suckade lite över att biljetten till konserten var lite dyr. Men när jag skulle betala min vän som hämtat biljetterna så bjöd han på konserten. Åh, vilken lycka.

I sommargrönskan

Publicerad 2006-07-31 03:48:35 i På utflykt,

5495

Jag blir så glad över att man använder Herrgården till något så skönt som en konsert. Den står ju tom nu. Det var längesedan skogsbolagets chefer hade det som en personlig förmån att få bo i Herrgården på somrarna. Och det var mycket längesedan människor bodde där året om.

Nu står huset tomt och används möjligen till någon konstutställning en gång på sommaren. Vi har märklig respekt för skyltarna vid grindöppningarna där det står att tillträde är förbjudet. Jag går aldrig in på området under sommaren. Sent på hösten och över vintern brukar vi gå där. Jag har ju fotograferat Herrgården ur alla vinklar och lagt ut bilder på bloggen.
Hela området är som en underbar park och jag har så många gånger velat packa picnic-väskan och kliva ut på gräsmattan och sätta mig och njuta. Idag fick vi göra det. Jag hoppas att det blir fler gånger.


Helen Sjöholm på Herrgården

Publicerad 2006-07-31 03:28:29 i På utflykt,

5466 
I den här vackra miljön var jag på konsert på söndag kväll.
Helen Sjöholm och två musiker stod på Herrgårdens veranda och sjöng och spelade härlig musik.
Till skillnad från den här bilden så var det inte ett enda moln på himlen. Solen sken och det var en helt underbar kväll.
Hon har en fantastisk röst. Som passade för en skön blandning av roliga visor och vackra sånger. Rolig var hon dessutom. Och det var härligt att se alla människor som trivdes på Herrgårdens gräsmatta.
Jag satt långa stunder och tittade på miljön runt omkring oss. Njöt av musiken och dofterna från alla träd och buskar som är planterade vid herrgården. Svalorna som flög över oss hela tiden. Det var mäktigt.
Det märktes att alla trivdes. Mumma fick stanna hemma men det fanns andra hundar som jag passade på att hälsa på. Barn kröp omkring på gräsmattan och såg ut att ha det bra.
Och hon avslutade med en riktig fräckis.

Passa på att se henne när hon kommer till er stad.


Jag ska skriva vad musikerna heter men just nu hittar jag inte namnen. Men ska fixa det imorgon.

Surar

Publicerad 2006-07-29 01:56:42 i TV och DVD,

Eller också är jag sur för att min stora kärlek har övergivit mig.
Han stack igår. Eller var det i förrgår? Skitsamma. Jag är övergiven igen. Dumpad. Jävla karl. Fast han hade kanske en ganska bra ursäkt. Han blev överfallen, sövd och kidnappad av kineser. Slängd ombord på en båt. Gud vet var han är på väg nu.
Det är förstås husguden Jack Bauer jag skriver om. Sista avsnittet av serien 24 sändes på torsdag. Och jag har sorg. Nu dröjer det väl ett år innan jag får se honom igen.
Kiefer Sutherland är visserligen med i en film ikväll som heter En kvinnas kärlek men… Nej, jag vill ha Jack Bauer.

Sova med Wallander

Publicerad 2006-07-29 01:54:44 i Årstider,

Jag hade planerat en mysig filmkväll. Ja, eller filmnatt då. Så somnar jag. Mitt i Wallander filmen, Täckmanteln. Jag vet inte vad det är för fel på mig. Har börjat somna klockan 11 på kvällen. Så vaknar jag klockan tre på natten. Det känns helt onormalt. Nu väckte Mumma mig genom att börja stormskälla. Tack, min lilla pussgurka. Man kan ju inte sova bort en filmkväll.
Nu tittar jag på Brokeback mounatain och jag var tvungen att ta en bloggpaus för att jag är så uttråkad. Det var ingen film jag hade lust att se i natt. Fast det visste jag ju inte. Kände bara att jag borde se filmen. Det är förstås en bra film men jag är inte på humör. Det kanske är en film man ska se på bio.

Sola och blogga

Publicerad 2006-07-28 06:51:05 i Dagens,

Det är visst inte meningen att jag ska blogga i sommar.
När jag sjösatte min lilla båt så knäckte det till i nacken och nu har jag så ont att jag knappt kan existera. Jag är tjurig och skulle ha i båten även om jag inte orkade. Det är inte så bra att vara dumtjurig om man ska vara rädd om rygg och nacke. Men är man inte det så får man ju inget gjort.


Hade också glömt hur slitsamt det är att sola på klippor.
Sen jag fick stugan brukar jag lyxsola. I bekväma stolar. Korta stunder. Sitter i skuggan när det blir för varmt. Går in och vilar när jag blir less. Fixa mat och fika. Jag rör mig mycket hela tiden.
Men det är annat när man solar seriöst på klippor eller en badstrand. Fan så obekvämt det var.
Efter två dagars solande på klippan var jag helt slut. Hela kroppen värker. Inget för mig nu.
Men nu regnade det igår så jag får väl se hur det blir med solandet i fortsättningen.
Måste man sola förresten?

Blogga här och där

Publicerad 2006-07-25 00:08:34 i Dagens,

Men så trevligt att det går att blogga med Blogsoft nu.

Det finns fördelar med att ha två bloggar.

Jag har startat en ny blogg på Blogger. Blev lite trött på att några vänner IRL läser min blogg så otroligt noggrant. Okej för att dom läser men jag orkar inte med alla frågor. Bloggförhör är inte min grej.

Adressen till den andra bloggen får alla bloggare om ni skriver en kommentar här eller någon annanstans. Den är inte hemlig. Men jag håller en låg profil ett tag.

Den vanliga bloggen finns kvar som vanligt. Men där kan man visst aldrig blogga nu. Sega bloggelände.

Lagom sol

Publicerad 2006-07-23 07:49:01 i Årstider,

Igår kom solen och värmen tillbaka till min del av världen. Det var lagom varmt. 5355Varför är det fel att använda ordet lagom?
”Ordet lagom är så tyyypiskt svenskt" får jag ofta höra.
Det ordet finns inte i andra språk” säger andra.
Jaha, tråkigt för dom.
Jag trivs när det är lagom ibland.
Som med vädret. Vintern är lång här. Det är mörkt och kallt. Allt är besvärligt att göra. Inte ens bilen trivs. På vintern får jag se upp annars ramlar bakluckan ner i skallen. Dämparna tål inte kylan. Så både jag och min bil avskyr kylan.

Alltså har vi en evighetslång vinter, sen kommer något som ska likna en vår, men den märker man knappt i mina trakter. Utan sommaren kommer plötsligt med en värmebölja så vi flämtar och svettas och suckar lite. Så skäms vi för att vi klagar. För det är ju sommar.
Men vi är ovana från början. Vi får aldrig en chans att vänja oss med värmen. Då är det skönt när det är lagom varmt.När jag börjar trivas med värmen då har högtrycket försvunnit och så blir det svalt igen.
Fan, jag behöver tid på mig.


Men det är skönt att det är fint väder nu.
Jag känner flera som går på semster nu och som har oroat sig för att värmen var slut.
Hoppas att dom får en skön semester nu.


Andra bloggar om: , ,

Törnrosa

Publicerad 2006-07-21 17:21:08 i Dagens,

En underbar dag så här långt.
Jag har sovit nästan hela dagen.
Man kan bli lycklig över olika saker. Jag blev helt klart lycklig över att få sova mitt på dagen utan att bli störd. Det var ju ändå bara en mulen trist dag.
Det regnade så häftigt förra natten att jag inte kunde sova. Jag vaknade gång på gång av ljudet när regnet vräkte ner över taket.
Mumma blev störd och kom och knuffade på min hand. Hon vill helt klart ha lugnt när hon ska sova. Så Mumma är också trött.

Nu tror jag att jag ska lägga mig igen och läsa en bok med det passande namnet Godmorgon midnatt. Reginald Hill är författare till en serie böcker om kriminalkommissarie Peter Pascoe & co. Jag har läst några av hans böcker och tycker att dom är bra. När jag har läst lite tror jag att jag ska sova lite igen. För jag är fortfarande trött.

Hårfint

Publicerad 2006-07-20 22:05:08 i TV och DVD,

Besöket hos frisören var lyckat. Håret är färgat och slingat. Inget eländigt solblekt hår längre. Nyklippt och alldeles fantastiskt fint.

Jag är nyduschad och har tagit på mig… Nej förresten, jag har tagit av mig...

För jag har snart en het date. I kväll ska vi ses igen. För 23:e gången. Näst sista träffen på ett tag. Sorgligt. Men om ett år så ses vi nog igen.

Är alltså dags för näst sista avsnittet av tv-serien 24. Jack Bauer är på besök hos mig igen i kväll.

Jag tycker att det är lite kul att Jack Bauer har en handväska. Eller vad man ska kalla det. I varje avsnitt hänger väskan på axeln.
Vad säger modeexperterna om det? Ny trend för killar?
Men Jack Bauer har mycket att släpa på. Alla vapen, sprängämnen, telefoner, dator m.m. Klart att han behöver en väska.

Tv kväll

Publicerad 2006-07-19 20:40:31 i TV och DVD,

Nu är det snart läggdags igen. Jaaaaa!

I gårkväll somnade jag till Morden i Midsomer. Vaknade och såg lite av Snuten i Hollywood 2. Var nära att somna om när jag kom på att jag hade hyrt en film. Det är så sällan jag ser filmer nu att jag hade glömt bort det. Det var Walk the line jag hyrde. Jag tyckte om filmen. Gillade musiken. Och kärlekshistorier som slutar lyckligt är härligt att se.


Kvällens tv får bli serien Mord i sinnet. Gillar den serien. Den går väl i repris men jag kan se allt en gång till.

Kunde kanske kolla Miss Marple också. Fast jag brukar somna när hon kommer igång med sina utredningar.


Jag behöver en bra serie på dvd. Så jag kan ligga och kolla flera avsnitt på kvällarna och nätterna. Men jag hittar ingen bra serie nu. Jag kollar Discshop varje vecka och hoppas att dom ska släppa någon bra serie. Men icke.

Kanske ska kolla Amazon istället. Innan abstinensbesvären blir för stora.

En bra hårdag?

Publicerad 2006-07-19 20:38:09 i Dagens,

En bra hårdag blir det imorgon.
Jag ska till frisören och låta henne färga, slinga och klippa håret.
Det ska bli skönt att slippa allt solblekt hår. Dags för ny färg.
Den här tjejen är duktig på färger så nu ska hon få komma med några nya idéer.
Jag känner för en förändring. Håret är så kort redan nu att det inte går att göra så stor förändring med frisyren. Men färg kan man alltid leka med.
Jag gillar att gå till frisören. Avslappnande. Så är man fin när man går därifrån. Kan det bli bättre?

Mumma in heat

Publicerad 2006-07-19 19:48:14 i Hunden Mumma,

Har schamponerat Mumma idag. Min söta hund hade tagit sig ett gyttjebad alldeles på egen hand.
Fy f*n vad hon luktade gyttja. Men nu är hon som fluffig sockervadd. Om det finns svart sockervadd.
Men fin är hon i alla fall.

När vi gick på promenad senare på dagen träffade hon sin hundkompis. Eller ska jag kanske kalla honom för Mummas fästman. En liten terrier som är mycket mindre än Mumma. Söt och snäll hund.
Men nu löper Mumma och då är han inte så intresserad av att leka på det vanliga sättet.
Annars brukar dom springa runt och busa så där som hundar gör i största allmänhet.

Terriern är kastrerad men han har då definitivt inte glömt bort vad han ska göra när han träffar en löptik. Han kämpar allt vad han kan. Men han har för korta ben. Når inte riktigt upp om ni förstår vad jag menar.
Tillslut blir Mumma irriterad och sätter sig ner. Trycker ner rumpan mot marken och ser allmänt irriterad ut. Så vi går därifrån och jag är nästan framme vid bilen när jag märker att Mumma inte är med mig. Jag lockar på henne men ingen hund syns. Jag får tillslut vända och leta efter hunden. Jodå, hon hade sprungit tillbaka till den lilla terriern. Ville inte alls gå till bilen.

Hemma ligger Mumma mest och trånar. Suckar lite. Tittar längtansfullt ut i rymden. Är väldigt pratsam. Och ganska trött. 

Äntligen kväll

Publicerad 2006-07-18 20:28:10 i Min hälsa,

Äntligen kväll igen. Bästa tiden på dygnet. För nu får jag snart gå och lägga mig.
Grannen är ute med hunden på en kvällspromenad i den hemska blåsten. Så fort dom har promenerat klart, och grannen gått hem, ska jag kasta mig ner i sängen och kolla på halvdålig sommar-TV.
Morden i Midsomer och Snuten i Hollywood 2 ska jag titta på ikväll. Det är bara godispåsen eller chokladkakan som saknas.

Det är nog inte riktigt normalt att man längtar så mycket efter att få gå och lägga sig. Spelar ingen roll att jag inte kommer att somna förrän vid 3-tiden i natt det är ändå underbart att få vila i sängen.

Är nog inte friskt att det första jag tänker när jag vaknar på morgonen är att jag önskar att det var kväll så jag fick sova igen. Jag är kroniskt trött. Jag vill bara sova.

Det är därför jag längtar efter regniga dagar. För då är det okej att lägga sig och vila en stund på dagen fast det är sommar. Det är okej att läsa en bok och sova en stund.

Men är det sol måste man ju vara ute. Och göra något… ja, nyttigt. Rensa ogräs eller måla huset eller nåt sånt. Bah… Jag vägrar i sommar.

Jag vill stanna i sängen. Jag vill inte ens sola. Det går utför med mig.

 

Ge mig godis

Publicerad 2006-07-18 18:10:51 i Dagens,

Jag sitter här och försöker att beställa några bra deckare när jag plötsligt blir så godissugen.
Jag har ju nyss ätit middag. God mat.
Men jag vill ha godis. Skulle nästan kunna mörda för en chokladkaka. Det finns tyvärr ingen choklad här. Fast något måste jag ha.
Jordgubbar kanske kan duga. Det smakar inte choklad men är kanske tillräckligt sött.

Fast tänk om jag hade kladdkaka med vispgrädde. Eller någon god glass. En påse med smågodis. Blåbärspaj med vaniljsås. En stor chokladkaka. Åh…

Nu börjar jag snart hallucinera.

Jag måste gå ner och leta i skåpen. Nu. Måste ha nu!

 

Böcker i regn

Publicerad 2006-07-17 13:48:48 i Böcker,

Jag vill beställa hem nya böcker. Helst pocketböcker.
Några av mina favoritförfattare släpper nya böcker i augusti. Det är ju en evighet kvar till augusti.
Jag behöver böckerna nu.

Att ligga inne och läsa deckare när det regnar ute är väl en höjdare. Skulle passa bra idag.
Har ni några förslag?
Ska kolla Bokus nu.

Det har redan slutat regna. Jaha.

Sova i regnet

Publicerad 2006-07-17 13:43:29 i Dagens,

Kan man få sova hela dagen idag?


Det är så kvavt och svettigt väder ute. 26°C varmt ute och mulet trist väder.

Jaha, nu börjar det regna. Jag vill gärna ha regn hela dagen. Och nästa dag…


Nej, jag ska tänka på alla som har semester och vill ha sol.

Det är bara jag som har tröttnat på att sola. Det är för varmt. Jag får huvudvärk. Blir trött. Mår illa. Oj, vad eländigt det tycks vara att sola. Jag som kunde sola hela dagar förut.


Men det går ju bra att sitta i skuggan under en parasoll och dricka svalt vatten.
Ramlösa med smak av granatäpple är gott. Eller Loka päron och Loka hallon.

Träna med Dixie Chicks

Publicerad 2006-07-15 09:50:46 i Träning,

Nu är det dags för morgonpromenad med Mumma.
Jag ska gå stavgång. Dags att komma igång med utomhusträningen nu. När det inte är så varmt längre.

Ska jag väcka grannen eller smita iväg själv? Bäst han får följa med. Bara han är tyst. Jag vill lyssna på musik. Inte prata. Tack!


Jag ska göra en spellista med Dixie Chicks, Nellie Furtado och lite Shakira i MP3-spelaren. Det ska väl få upp pulsen lite. Annars finns det väl risk att jag somnar i spåret.

Skynda nu!

Känguru leder

Publicerad 2006-07-15 09:42:42 i Dagens,

Idag ska vi äta på min favoritrestaurang.
Jag bor ju in the middle of nowhere men på sommaren gäller inte det.
Vi har tre bra restauranger öppna alldeles i närheten av där jag bor. Nu äter vi oss genom menyerna. Mycket fisk förstås. Vi bor ju vid havet.
Men min favoritmaträtt är kängurufilé. Delägaren och kocken på en av restaurangerna kommer från Australien. Så nu äter vi kängurufilé. Det är fantastiskt gott! Svårt att jämföra med något annat kött. Smaken är mycket speciell. Australiskt starköl till, förstås. Mums!

Men idag tror jag att jag väljer fisk. Åt Scampi igår och det var väl sådär. Ingen höjdare.

Får väl bli lax idag då.

Mumma pysslas om

Publicerad 2006-07-15 09:21:36 i Hunden Mumma,

5421

Mumma är däremot inte sliten.

Hon är i toppform. Hon löper och vill bara träffa pojkar. Hennes fästman är en kastrerad hanhund så det blir inga valpar. Det är jag glad för!
Ska aldrig ha några valpar som jag ska sälja. Jag är alldeles för blödig. Jag skulle behålla allihopa.


Här får Mumma pälsvård.

Men sov nu då

Publicerad 2006-07-15 09:16:58 i Min hälsa,

Det blev ingen sömn i natt heller.
Inte ens på morgonen då jag brukar sova bäst.

Tur att jag har ett läkarbesök bokat. Får se om han kan få någon ordning på min sömn. Hoppas att det är en bra läkare. Jag har träffat honom tidigare men det var längesedan.
Det är femte natten jag är vaken nu.
Börjar känna mig aningen sliten. Eller snarare ganska desperat.

Men nu då

Publicerad 2006-07-14 07:13:19 i Min hälsa,

Kliver jag upp nu dör jag av trötthet. Det vill jag inte.
Kan väl få leva ett tag till eller…?


Alltså får det bli 2 Stilnoct att kombinera med 2 Atarax eller möjligen 2 Lergigan.
 Hmm...  
Jag börjar med Stilnoct, avspänning, sex, Sophie Zelmani i MP3 spelaren.
Sen ger jag upp.

Ska bara måla naglarna först.
Sen ska jag sova!!!


Godnatt!

Vill inte

Publicerad 2006-07-14 07:02:08 i Min hälsa,

Det här är helt fel tid. Nu ska jag sova gott. Faaan!
Jag orkar inte med att vara vaken nu.

Måste sova.

Nu är jag trött på livet.
God natt.

Många mord

Publicerad 2006-07-10 02:59:24 i Böcker,

Jag har inte orkat skriva i bloggen på ett tag.
Solen och värmen gör mig helt slut. Har ingen energi på kvällen.


Men jag har läst några bra böcker.

Nu är jag inne på slutet av Jeffery Deavers bok Det tolfte kortet.
Jag gillar de böcker där han skriver om kriminalteknikerna Lincoln Rhyme och Amelia Sachs. Ett annorlunda par som löser svåra kriminalfall. Lincoln Rhyme sitter i rullstol, förlamad efter en olycka på en brottsplats.  


Har även läst några böcker av Donna Leon.
Handlingen utspelas i Venedig där Kommissarie Brunetti och hans medarbetare löser olika fall. Jag har läst Dödlig dos och Mord i natten. Nu har jag boken En ädel död kvar.

Åh, vad jag är förtjust i hennes böcker. När jag läser hennes böcker känns det nästan som om jag förflyttats till Venedig. Jag plockade fram fotografierna från min resa till Venedig. Det var längesedan jag var där. Men jag vill nog gärna åka dit igen. Någon gång.

 


När jag läst klart Jeffrey Deavers bok ska jag läsa At Risk av Patricia Cornwell.
Den boken handlar inte om Scarpetta & co. Men den kan ju vara bra för det.

  

Hälsporre - uppdatering

Publicerad 2006-07-10 01:42:22 i Hälsporre,

Jag har fått två kommentarer om problem med hälsporre. Inläggen och kommentarerna finns att läsa här och här.
Det är en plågsam åkomma att ha ont i hälen.
Och så trist det är att ha så ont nu på sommaren när man vill ha fina, lätta skor.
Jag tittar lite avundsjukt på alla tjejer som har fina, trendiga sommarskor.


På vintern klampar jag fram i mina kängor. Det fungerar utmärkt. Passar min stil. Inläggen från Gå & löpkliniken är gjorda för grova skor.

Men nu…

Jag var tvungen att köpa ett par nya skor. Som passar mina nya kläder.
Men vad köper man? Sportsandaler? Då måste det vara en riktigt bra modell. Bra modeller är dyra.
Förra sommaren gick jag mycket i ett par dyra sandaler som från början kändes så sköna. Ajajajaj vad fel jag hade om dom sandalerna. Jag fick så ont i hälen att jag knappt kunde gå. Jag använder fortfarande sandalerna men aldrig när jag går mycket. Då använder jag joggingskorna istället. Håhåjaja vad trist!


Nu ville jag ha en lite snyggare sko. Hittade en modell som är skön.

Men några Manolo Blahnic blir det nog aldrig för min del.

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela