Darkangel

Mellan sommarens längtan och vinterns köld

Vintermys

Publicerad 2005-10-09 21:48:10 i Årstider,

Finns bara en sak som är bra med vintern.

Julen.
Jag gillar julen.
Julklappar – får nästan inga men det spelar ingen roll. Hunden får desto fler.
Julgran – jadå!
Julmat – nja den kan jag stå över.
Julpynt – Yes! Kul med första advent. Då kan man börja plocka fram pyntet.
Julglögg – sött, sliskigt men luktar gott.
Mina fina röda julplädar får komma fram. Mys på hög nivå att kura ihop sig under dom med en bra bok och lite choklad.

Men jag kan fira jul utan snö. Kan titta på någon riktig vinterfilm i tv. Det räcker.
Det går utmärkt att julpynta ändå. 
Glömmer aldrig när jag hade julpyntat första gången när jag bodde ihop med L. Han var van vid min lägenhet där det var mycket blått och vitt i inredningen. Svala lugna färger.
Men så blev det jul och då tänkte jag chocka honom ordentligt. Alltså fram med allt. Hade förstått att han inte direkt älskade för mycket julpynt. Lika bra med chockterapi på en gång tänkte jag.
I sovrummet hade jag bäddat med påslakan med röda hjärtan. Mina mysplädar i rött med änglar låg snyggt över sängarna istället för något trist överkast. Har förresten aldrig överkast. Utan kör med snygga plädar. Julljusstake i fönstret. Kring gardinerna hade jag knutit röda stora sidenband i söta rosetter. Hunden hade en röd filt i sin säng. En ful tomte står på skrivbordet. Som pricken över i lyste IKEAS porrlampa Mylonit i rött. En hel orgie i rött alltså.
Han gick in i sovrummet. Lagom trött efter jobbet. Sen blev det bara tyst. När jag smög efter och tittade in ser jag att han står som fastfrusen i golvet. Tittar på det tidigare så smakfullt inredda sovrummet som nu sprakar i julrött. ”Kan du ta bort tomten”, viskar han. ”Den stirrar på mig!”. ”Jaaa det kan jag väl” sa jag.
För den var ju för jävla ful. Resten vande han sig vid. Porrlampan fick jag inte ta bort alls. Tillslut bytte jag ut den mot en grön Mylonitlampa.       

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela