Darkangel

Mellan sommarens längtan och vinterns köld

Inga problem

Publicerad 2005-10-30 23:42:09 i Sweets for my sweet,

mumma i skogen 211

En gång sa Pyret till mig:

Mina hundar har jag aldrig haft problem med. Men kvinnor förstår jag mig inte på.


Jag säger nästan det samma:

Mina hundar har jag aldrig haft några problem med. Men män förstår jag mig inte på.

God natt!

Mumma är unik

Publicerad 2005-10-30 22:32:49 i Hunden Mumma,

Min söta hund kör bil bra. Hon är engagerad i alla fall. När jag stannar bilen i en korsning och tittar åt vänster och höger gör hon likadant. Vi tittar åt samma håll. Jag hade aldrig tänkt på det om inte grannen hade påpekat det. Hon har väl lärt sig. För hon vet vilket håll jag brukar titta åt först. Ibland gör jag fel. Men min Mumma hon sitter i baksätet och tittar åt rätt håll varje gång.

Känns tryggt på något vis.

Jag skulle gärna vilja veta om mina tidigare hundar gjorde likadant. Eller om det är något unikt för just Mumma.

Världens lön

Publicerad 2005-10-30 19:40:06 i Dagens,

Den extra timmen vi fick idag använde jag naturligtvis för att sova. Precis som jag planerade.
En av mina vänner är extremt, äckligt morgonpigg så hon använde sin extratimme åt att tända ljus, dricka te, lyssna på musik och skicka sms. Vid sjutiden eller åttatiden eller vad fan klockan nu var så plingade mobilen till. Kollade snabbt och tänkte att nu har hon skickat sitt sms fel. Till fel person. För vid den tiden på morgonen är jag aldrig pigg. Även om det lät otroligt mysigt med alla tända ljus och allt annat. Dessutom hade hon avslutat sitt sms med ordet ”kramis”. Det brukar hon aldrig göra. Tänkte att nu har hon hittat något nytt gullefjun. Jag somnade snabbt om och vaknade som planerat vid elvatiden. Eller tolvtiden. Skickade ett svar till henne och berömde henne för att hon var så gullig men att hon kanske borde skicka ett nytt sms till han som väntar på kramarna. Fick svar att hon inte hade skickat något sms fel utan hade skickat ett ”god morgon sms” till sina barn och bästa vänner. Undrar om jag räknas till kategorin ”bästa vänner” nu? Hennes barn är extremt morgontrötta och ganska ilskna vid den tiden. Jag kan tänka mig att det var några som muttrade rätt högt över hennes egentligen alldeles otroligt gulliga sms. Otack är världens lön.

Pain

Publicerad 2005-10-30 19:19:22 i Hälsa och ohälsa,

Jag hade riktigt ont i nacken igår. Kroniskt cervikobrakialt smärtsyndrom är inget att leka med.
När man inte ens kan sätta sig framför datorn och skriva några trånande rader om GW Persson är det illa.
Allvarligt talat är det en pina att ha ont i nacken OCH huvudvärk. Huvudvärken är liksom the icing on the cake.
Dessutom mår jag illa av all värk. Det är omöjligt att göra någonting. Kan inte äta för att då mår jag illa. Bara lukten av mat räcker. Hur mår man om man inte äter då? Jo, då mår man ännu mer illa.
En promenad känns som ett maratonlopp. Nej, snarare som att försöka klättra upp på världens högsta bergstopp. Utan mat.
Sorry mina vänner, man blir inte smal heller. För istället för mat stoppar man i sig godis och fikabröd när illamåendet släpper några minuter.
Jag får ont av att ligga i sängen för mycket. För ligger man i sängen för mycket utan att röra på sig gör det ju tillslut ont på alla ställen där man inte hade ont förut.
Helst vill man droga sig in i medvetslöshet och sova tills värken har släppt. Det är ok att droga sig in i sömnen. För att sova ett helt dygn krävs det dock starka varor och då blir det baksmälla dagen efter. Inget är värt den typen av baksmälla. Jag lovar.
Alltså var gårdagen en hel dag av lidande. Jag var mycket tapper. Jag kan lida på ett mycket fint och tappert sätt.

Leif GW Persson är väl lite mysig

Publicerad 2005-10-28 23:19:00 i Böcker,

Att många drömmer om Leif GW Persson upptäckte jag förra gången jag skrev om honom. Jag skrev fler inlägg om honom.

För några veckor sedan var min sommargranne på besök här. Hon hittade några kassar med böcker som jag fått tillbaka från en kompis. Hon undrade om hon kunde kolla igenom böckerna. Självklart fick hon göra det. Jag förklarade att det bara var deckare. Jag vet sen tidigare att hon inte läser deckare. Nu fick hon ett alldeles speciellt uttryck i ansiktet och förklarade att hon hade sett att det fanns några böcker av Leif GW Persson där. Hon ville gärna läsa böckerna för att GW verkar vara ”så mysig”.

Jag vet inte vad han gör med alla små kvinnohjärtan men när min deckarhatande sommargranne lånar böcker av honom för att han är ”mysig” då börjar jag undra.
Varför jag sitter på fredag kväll och skriver om GW det undrar jag inte ett dugg över.
Leif GW Persson rules. Så är det! Oavsett om han är mysig eller inte.

Men visst verkar han lite mysig?

Leif GW Persson i mina drömmar

Publicerad 2005-10-28 23:13:24 i Böcker,

Är kanske lite lugnt på blogg fronten nu.
Några människor har ju ett liv, ett riktigt liv, så dom ägnar sig väl åt sånt man borde ägna sig åt en fredag kväll.
Eftersom jag inte har något riktigt liv så ägnar jag mig åt GW Persson igen.

Jag försummade hans bok. Förlåt! Ska aldrig mer göra så. Men Patricia Cornwell kom i vägen och sen Camilla Läckberg så GW Persson hamnade på hyllan. Nu plockade jag äntligen fram honom igen.
Jävlar vad hans bok är bra! ”Linda – som i Lindamordet”.
Jag tänker att nu måste jag sluta läsa för att jag är faktiskt trött men så fortsätter jag läsa fast jag är så trött att jag nästan somnar utan Stilnoct.

Ni som inte har boken. Skäms på er! Spring till närmast bokhandel i morgon och köp den. Läs och njut!

Otroligt roligt när GW beskriver hur kristerapeuten presenterar sig. På sidan 47 i boken. Precis så där låter dom, terapeuterna. Ännu roligare när huvudpersonen, Bäckström, i boken avfärdar kristerapeuten genom att berätta hur han klarar av ”traumatiska upplevelser”.
Tänk om vi som mer eller mindre motsträvigt tvingats till terapeut kärringarna hade kunnat svara som Bäckström gör. Att vi klarar oss ”med hjälp av vår Herre”. Varför kommer man aldrig på sånt i verkligheten? I stället för att sitta hos dom och lida i 45 minuter. Vecka efter vecka. Kan ju bero på att vi ofta är beroende av pratkärringar för att få det förbannade sjukintyget eller vad det nu är vi behöver.

Men drömma kan man ju få göra.

Stilnoct utan julmust

Publicerad 2005-10-28 18:59:31 i Dagens,

Förresten hade dom inte julmust på skitICA. Nu är det fullständig kris.
Dom hade inte ens Aftonbladet på skitICA. Nu missar jag EvaEmmas krönika. Nej det går ju inte. Jag får läsa den på internet. Men det är så trögt att läsa aftonbladet via internet.
Det är kanske lika bra att gå och lägga sig.
Ta några Stilnoct och få en jättelucka och vakna när det är måndag. Inatt fixade jag alla räkningar via postgirot utan att komma ihåg ett dugg av det. Men jag ser bevisen. Visst är det underbart. Jag avskyr verkligen att fixa räkningarna. Vilket evigt petande med siffror. Gick ju snabbare att skriva för hand. Nu gjorde jag allt utan att komma ihåg ett dugg.
I love Stilnoct.

Patricia Cornwell är på väg

Publicerad 2005-10-28 18:57:14 i Böcker,

Idag skriver Bokus att dom har skickat Patricia Cornwells senaste bok Predator. Idag. Det är ju fredag idag.
Förstår ni?
Vilket elände. Nu får jag ju vänta ända till på måndag innan boken kommer.
Kan ju inte ha sex hela helgen.
Det här är hemskt.
Ännu en helg utan Scarpetta.

Hälsporre. Vintern är ett helvete.

Publicerad 2005-10-27 22:04:21 i Hälsporre,

Jag hatar vintern. Har jag skrivit det förut?

Bara för att jag har använt mina jävla kängor två dagar har jag ont i foten igen.
Fryser i joggingskorna. Det är inte bra.

Vad ska jag ta för piller mot värk i foten nu då?
Vilka stora problem jag har.

Jag har en kompis som gillar mediciner lika mycket som jag gör. Vi brukar läsa FASS när vi pratar med varandra i telefon. Otroligt intressanta telefonsamtal.
Borde ringa henne och fråga om det har kommit ut några nya piller som vi kan läsa om.
Kanske något som hjälper just mot hälsporre.

Jävla vinter.

Och var är julmusten?


Så här ser jag ut

Publicerad 2005-10-27 21:06:59 i Lite av varje,

sko


Ja nu är det dags att visa upp sig. Eller åtminstone en bit av mig.
Närmare bestämt min vänstra känga. Nu vet ni. Så här ser mina kängor ut.
Dom ska jag trava runt i hela den kalla årstiden.

Mumma piper som en kyckling

Publicerad 2005-10-27 20:23:42 i Hunden Mumma,

Min hund kan jag däremot skriva om.
Min granne och jag satt och pratade. Han berättade något om sin jobbresa. Mumma hörde på hans tonfall att pratet inte handlade om henne. Då började hon pipa lite grann. Hon får ju inte skälla inomhus. Lapphundar har så lätt för att skälla så jag skulle uppfostra min lapphund till att bara skälla när det verkligen hände något. Hon lurade mig naturligtvis. Hon har aldrig skällt inomhus. Inte när det ringer på dörren. Inte när okända människor kliver in i hallen och jag verkligen tycker att hon borde skälla. Inte ett enda skall.
Nu ville hon ha uppmärksamhet så hon fortsatte att pipa. För då börjar vi omedelbart prata med hunden och hon hamnar i centrum precis som hon vill.
Idag gick hon fram till skåpet i hallen där det finns lite hundgodis. Grannen gömde lite godis och Mumma fick leta. Glad lapphund roade sig länge med det. Sen började hon göra konster. Alla konster hon kan på en gång. Innan någon hann ge något kommando. Det var ju så bedårande sött att vi genast plockade fram mer godis och lät henne göra hela cirkusprogrammet minst tre gånger. Under jubel och applåder så rullade Mumma. Satt fint, hälsade, visade magen och allt annat som hon nu kan göra. Är dom inte för söta, barnen. Jag menar hundarna.

Lera

Publicerad 2005-10-27 00:50:19 i Årstider,

lerpöl


Precis så här trist var det på promenaden. Lerigt, skitigt och grått. Det enda spännande jag kunde ta att foto på var just en lerpöl. Fast längst bort på vägen syns min hund. Hon gnäller inte över lite lera. Jag gnäller egentligen inte så mycket heller. För snö är vidrigt. Det får hellre regna.

Hit a sista back

Publicerad 2005-10-26 00:03:33 i Årstider,

Avdelningen konstiga rubriker som inte hör ihop med inläggen.
Återigen från serien Dark Angel.

frost på broräcke

Hittade lite frost när jag gick SCAs skogsstig idag. Nu har den regnat bort.

Fega eller fege.

Publicerad 2005-10-25 23:42:11 i Politik,

Är nog ingen idé att försöka bli seriös i kväll. Jag ger upp.

Vet inte ens om Fega Fredrik och moderaterna har gjort något jag kan reta upp mig på. Eller borde jag skriva Fege Fredrik? Många tycker såna saker är viktigt. Jag menar naturligtvis inte Fredrik Paulun. Han är nog inte feg. Han kan vara modde. Det har jag ingen aning om.

Faktum är att några av mina bästa vänner kan vara moddar. Nej, inte just moddar. Men dom röstar definitivt borgerligt. Kanske kommer att rösta på moddarna i nästa val. Vi har alltid roliga diskussioner om politik. Eller också diskuterar vi inte alls. Jag tycker att folk får vara moddar om dom vill.

För tänk vad tråkig världen skulle vara om alla tyckte precis som jag. Eller om alla såg ut som jag. Tänk om alla blev kära i Pyret? Ruggigt.

Allvarligt talat

Publicerad 2005-10-25 23:20:13 i Hälsa och ohälsa,

Jag borde verkligen bli lite seriös igen. Skriva något som engagerar och berör. Inte bara tramsa runt. Nu ska det bli ändring! Nya tag.

Jag ska berätta hur man gör för att bli riktigt pigg genom att ta insomningstabletten Stilnoct.
Som proffs på området sömnproblem vet jag ju att det tar 20-30 minuter innan medicinen verkar. Därför ska man ju ta pillret när man ligger i sängen. Ägna sig åt något tråkigt och sen somnar man utan att ha en aning om hur det gick till.

Men på 20 minuter hinner jag göra mycket. När jag tagit min Stilnoct så kommer jag på att jag borde gå på toa en sista gång för natten. När jag är där ser jag att naglarna behöver målas. Det går snabbt. Sen var det ju ”att göra” listan för morgondagen. Den kanske ska skrivas om. Går också snabbt. Kanske jag hinner måla om huset också på 20 minuter. Är lite för mörkt ute nu bara. Men annars…
Så där håller jag på och helt plötsligt är jag piggare än någonsin. Får någon konstig känsla av att jag bara har 20 minuter på mig att göra allt som jag vill göra under resten av mitt liv. Hinner göra allt som står på morgondagens ”att göra” lista.

Sen börjar jag om. Försöker läsa något tråkigt och tar en till Stilnoct när jag varvat ner.
Sen… Lucka   lucka och plötsligt nästa morgon.

Lite lurigt med Stilnoct. Får ingen varning om att det är dags att sova.
Var lättare med den äldre typen av sömnmedel. Flunitrazepam och den typen av mediciner. För då blev man lite avslappnad och lugn. Sen tröttare och tröttare och så somnade man. Lite mer förutsägbart.

Fast nu gillar missbrukare, av andra piller, att varva ner med dessa läkemedel så det är inte så populärt att skriva ut Flunitrazepam längre. Risk för beroende också. Jag vet!
Stilnoct är däremot en skittrist medicin. Ger ingen avslappning och ingen kick. Man ligger där i sängen och pang så sover man bara. Jag vill gärna ha en liten förvarning.


Höstglitter

Publicerad 2005-10-25 18:07:45 i Dagens,

blommor i bukett

Har man ingen Honey som kommer hem med blommor så får man fixa det själv. Visst är blommorna ljuvliga! Otroligt vackra färger med mycket glitter på löven. Jag gillar glitter.

Vi promenerar i skitvädret

Publicerad 2005-10-25 17:29:47 i Dagens,

Jag behövde muntra upp mig lite idag.
Alltså började vi med att gå en annan väg än vi brukar gå i vanliga fall.
SCA:s skogsstig på Galtström. Det finns skogsstigar som SCA har gjort i ordning på flera ställen. Just denna stig börjar förfalla lite. Broar har ruttnat sönder och det ligger träd över stigen på flera ställen. Annars är det väl kul att se en lite annan väg än den gamla vanliga.
Nu föreslår jag att man packar en ryggsäck med massor av gott fika och stannar efter vägen för att dricka lite varm choklad kanske. Det går bra med kaffe också. Men gott fikabröd ska det vara.

Female trouble

Publicerad 2005-10-24 22:41:26 i Träning,

Igår satt jag och smörjde in mina långa ben med Body Butter.
Konstaterade att vadmusklerna kändes riktigt spända. Tänkte att jag nog borde stretcha lite mer. Hade suttit stilla alldeles för länge.
Sen kommer jag på att det är ju bara normala muskler jag känner. Inte några onormalt spända muskler alls. Utan hyfsat vältränade vadmuskler.

När jag läser träningstidningar finns det en vanlig fråga som tjejer ställer. Dom undrar hur man tränar för att få långa, slanka muskler. Eller hur man tränar utan att få några muskler alls. Speciellt benen är ett problem. Tjejer vill inte ha muskler på benen. Det verkar knäppt. Är ju i högsta grad funktionellt att ha bra utvecklade muskler på benen. Man använder dom ju ofta.

Vad är det annars för mening med att träna? Jag vill gärna ha muskler. Snyggt som bara den. Inte går det så lätt att få bulliga stora muskler heller.

Ofta är det killar som svarar på frågorna i tidningarna. Några tar problemet på stort allvar. Ger många råd om hur man ska träna för att få slanka muskler. Tur att jag inte behöver svara på den typen av frågor.

Har träffat en tjej som medvetet drog ner på sin träning av just benen. Hon hade problem med att få byxor som passade. Kan säga att hon verkligen hade rejäla muskler.

Jag levererar

Publicerad 2005-10-24 22:15:25 i Dagens,

Vad gör man inte för att leverera?

Jag låg raklång på mage för att ta ett fotografi som jag kunde visa er. Där frosten och solen gjorde att löven glittrade som silver.
Jaja, jag anstränger mig verkligen.
Bilden kommer strax.

...and Jesus brought a casserole

Publicerad 2005-10-24 21:38:28 i Dagens,

Ja inte vet jag vad rubriken har med inlägget att göra. Jag bara gillar den. Från serien Dark Angel.

Jag gillar ju choklad. Vill gärna äta mycket choklad. Men det säger Fredrik Paulun att man inte ska göra. Om man vill behålla en bra vikt. Vara frisk och sund. Grönsaker och frukt ska det vara. Möjligen en liten bit äcklig mörk choklad. Urk och fy. Jag vill gärna göra som Paulun säger men tycker bättre om choklad än frukt.

Men jag äter Paulunbröd till frukost. Kanske kan räknas lite.

Nu kan vi få chokladmassage i vår lilla skönhetssalong en bit från där jag bor. Jag är skeptisk. Vilket jävla slöseri. Hälla choklad över sig. Kunde ju möjligen hälla choklad över mig själv och låta Pyret smaka lite. Nej, vad faan nu börjar jag igen. Ska inte blanda ihop Paulun med mina perversa böjelser.

Personligen skulle jag hellre vilja att skönhetssalongen gjorde brasilianska vaxningar än chokladmassage. Om nu undrar vad det har med varandra att göra så kan jag informera om att man gör vaxningar också på lilla skönhetssalongen. Inte brasilianska vaxningar dock. Nejdå, dom vill stå i choklad lukt hela dagen. Fegt!

Stackars Paulun! Nu har jag blandat ihop honom med chokladmassage och brasiliansk vaxning. Det kan han förresten ha. För han kommer inte till Sundsvall på sin föreläsnings turné. Vilket sätt.

Sjuk av diagnoser

Publicerad 2005-10-24 16:22:16 i Hälsa och ohälsa,

Det var intressant att höra alla med whiplash skador berätta om sina symtom.  För även om jag inte har en sådan skada så påminde mina symtom mycket om det dom beskrev. Värk i nacken kan tydligen ge ungefär samma symtom. Vilket ställer till problem för dom som verkligen har den skadan och behöver få rätt diagnos. Det handlar ju om mer än bara ett ord på ett papper. Det handlar om att få ersättning från trafikskadeförsäkringen. Att få rätt typ av rehabilitering.

Nu var ju Alfta Rehab center specialiserade på just whiplash skador så många var ju där för att få sin diagnos fastställd. En gång för alla. Minns speciellt en polis som gick igenom många undersökningar där man provocerade fram hennes besvär. Vad sjuk hon blev. Kom till matsalen kritvit i ansiktet efter dom undersökningarna.

Från att ha varit en fullt frisk och mycket vältränad polis till att knappt klara av vardagen. Allt beroende på en ganska banal bilolycka.

Kul med diagnoser

Publicerad 2005-10-24 16:20:08 i Hälsa och ohälsa,

Diagnoser ska man skämta om. Ibland är det riktigt kul att frossa i vilka olika diagnoser man har. Jag var på en rehabkurs på Alfta Rehab Center för några år sedan. Där hade en av dom trista tanterna bestämt, förmodligen på egen hand, att vi inte skulle prata om sjukdomar när vi satt vid matbordet och käkade. För det hade dom bestämt på någon annan rehabresa som tanten hade varit på.

Ingen vill prata om sina sjukdomar hela tiden men ibland är det nödvändigt. Det är ju en del av rehabiliteringen att få veta att jag inte är ensam med mina konstiga symtom. Nej på rehabresor där har alla varit med om det mesta. Inte många saker som uppfattas som konstiga. För det är lätt att känna sig konstig när alla människor i omgivningen är friska och jag sitter där med en del symtom som verkar så udda att jag inte ens törs berätta om dom för min läkare.

Dessutom får man lära sig roliga saker. Som t.ex. vilka mediciner som kan kombineras med sprit. Bra att veta! Eller också kan man få höra om hiskeliga undersökningar eller behandlingar som någon gått igenom. Spännande som faan.

Det gick fint att trycka i sig maten snabbt om man som jag faktiskt är lite lättäcklad, när jag äter. Men bara när jag äter. I övrigt vill jag gärna veta allt. Helst alla detaljer.

Fast egentligen var vi ju snälla människor. Tanten som inte ville prata om sjukdomar fick väl bestämma ibland. Då pratade vi mycket kultiverat om allt annat som man nu kan prata om. Hon hade väl sina skäl till att få äta i fred utan att slippa höra om allas elände.

Strålande diagnoser

Publicerad 2005-10-24 00:45:42 i Hälsa och ohälsa,

Borde verkligen inte sitta så här länge framför datorn. Faan vad ont det gör överallt.

För jag har ju kroniskt cervikobrakialt smärtsyndrom och Sjögrens syndrom.
Det är synd om mig.

Den första diagnosen är bara ett finare namn för att beskriva att man har ont i nacken. Att värken strålar ut i armarna.
Ja, oj vad jag strålar!

Vad Sjögrens syndrom är orkar jag inte beskriva. Det måste vara jordens tråkigaste diagnos.

En gång hade jag diagnosen ”Fraktur strax proximalt om mitten av proximala falangen”.
Den diagnosen var kul. Den använde jag länge.
Att det bara betydde att jag hade brutit en tå var ju inte lika roligt att säga.

Jessica Alba in Dark angel

Publicerad 2005-10-23 22:55:16 i TV och DVD,

En annan av mina favoriter sänds också ikväll.
Dark angel, andra säsongen. Repris på reprisen.
Finns ju bara två säsonger att njuta av. Jag gillar första säsongen bäst.

En cool och otroligt snygg superhjälte är hon, Jessica Alba.
Fast slutet… Jag ville se mer.


Kiefer Sutherland rules 24 hours

Publicerad 2005-10-23 22:51:47 i TV och DVD,

Däremot gillar jag serien 24. Mest av allt gillar jag naturligtvis Jack Bauer. Ja, jag vet att han inte finns i verkligheten. Kan nöja mig med Kiefer Sutherland.
Men jag vill nog faktiskt gärna ha en Jack Bauer mycket nära mig. I min ringhörna så att säga. För han levererar! Inget mesande och fegande där inte.

Fast om han nu fanns i verkligheten så skulle han förmodligen vara ute på uppdrag och rädda världen från ännu en ny kris. Jodå, den här säsongen är mycket politisk. Får blunda för det. För efter den 11 september är vi alla amerikaner osv. Vill man se amerikansk action så får man härda ut. Även om det blir lite svårt ibland.

Har naturligtvis redan sett hela serien på dvd så nu är jag mest sur på att det inte finns en ny säsong att titta på.

Persbrandt duger fint

Publicerad 2005-10-23 22:49:20 i TV och DVD,

Jag förstår inte serien Medicinmannen.
Kanske beror på att jag somnar så fort Mikael Persbrandt försvinner ur bild. Det blir lite obegripligt då. Ändå måste jag säga hålla med alla som tycker att serien är ett hafsverk som inte skulle engagera särskilt många om den inte hade en bra skådespelare i huvudrollen. Persbrandt sliter bra med sin roll. Jag sliter mitt hår i förtvivlan över att tv 4 inte levererar.
Det mesta i serien är obegripligt även om man håller sig vaken. Nu är det ändå en svensk actionserie som sänds på bra tid på söndag så vi är nog hyfsat många som tittar ändå. Men utan Mikael Persbrandt skulle serien vara i det närmaste outhärdlig.

 

En kväll med Mikael Persbrandt

Publicerad 2005-10-23 20:32:51 i TV och DVD,

Blogg.se verkar rätt insnöat ikväll också. Det tar evigheter att göra någonting.

Får vänta ett tag med att svara på kommentarer. Allt är så segt.

Nu ska jag värma fötterna på Mikael Persbrandt. Nej, jag ska värma fötterna under duntäcket och titta på Mikael Persbrandt. Så får det bli. Tror nog att han själv föredrar den varianten.
Vad jag skulle föredra det vet ni nog redan om ni läst mig förut.

Insnöad utan snö

Publicerad 2005-10-23 20:12:08 i Dagens,

Förutom att jag är insnöad rent mentalt så fryser jag också. Fötterna är som isbitar. Det behövs ett rejält element inne i arbetsrummet. För det är skitkallt på golvet. Men jag får fortsätta att frysa.

För min hund har elementskräck. Hon är otroligt rädd för element. Rädd för själva ljudet när termostaten på elementet slår på och av.
Jag tänker inte försöka vänja henne av med den skräcken. Hade en gång en hund som var skotträdd och vilket helvete vi hade när den rädslan skulle försöka arbetas bort. Åh, alla träningstips vi fick från Brukshundklubbens duktiga instruktörer. Alla böcker jag plöjde genom som tog upp området skotträdda hundar. Inget lyckades. Hon var alltid skotträdd. Eländet slutade med att jag blev skotträdd också.

Förstår inte varför hunden är rädd för detta lilla svaga ljud som knappt hörs. Hon är inte skotträdd. Är knappt rädd för något speciellt.

På vintern fryser vi i sovrummet. Får värma upp sovrummet innan lilla hunden kommer dit. Sen är elementet avstängt under hela natten. I nödfall, om det är trettio grader kallt ute kan jag dra på elementet för fullt en stund. För då låter inte den satans termostaten alls. Annars får det räcka med värmeljus i mängder.
Kunde ju dra in golvvärme i huset. Eller montera in en braskamin i sovrummet. Var kök en gång i tiden där mitt sovrum finns nu så det är fullt möjligt. Saknas lite pengar bara.

Förresten finns det dunsockor. Får räcka ett tag till.

Sex och choklad

Publicerad 2005-10-22 00:14:34 i TV och DVD,

Nu är det definitivt dags för sex. Choklad och sex ska jag ha. I mängder.
Det blir min favoritbakelse och serien Sex and the City.
För jag älskar den serien.
Gillar att titta in i deras glamorösa värld. Skiter att det inte är på riktigt.
Jag gillar tanken på att ha tre vänner som alltid finns där när livet skiter sig.
Jag älskar Carries kläder och skor.
Olycklig kärlek som blir lycklig kärlek på slutet.
Underbar dialog.
Härlig miljö. Så långt ifrån min vardag som man bara kan komma.
Men det är ju det som är kul.

God natt

/D

Sean Penn

Publicerad 2005-10-21 23:58:54 i TV och DVD,

Tittar inte på filmer så mycket nu. Ibland får jag för mig att jag måste kolla några ändå. Uppdatera mig lite. Ikväll såg jag Tolken med Sean Penn och Nicole Kidman. Var otroligt svårt att hålla sig vaken. Somnade precis när Sean Penn släpper vigselringen i glaset. Därför har jag sett om filmen ca 25 gånger. Nja, men den var väl hyfsat bra.
Jag tittade mest på Sean Penn. Har gillat honom länge. Kanske för att han en gång var Madonnas stora kärlek. Jag gillar ju Madonna också. Inte Kabbalah skiten hon sysslar med nu. Men resten.
Sean Penn är en bra skådespelare och regissör. Oavsett vad han och Madonna nu hade ihop en gång i världen. Filmen Dead man walking är grymt bra.

Nu tittade jag mest på hans ansikte. Konstaterade att han blivit äldre. Fått ett rynkigt och lite fårat ansikte. Sen började jag titta på Nicole Kidmans ansikte. Hon blir ju också äldre men av det syntes knappast något. Kan bero på ljussättning, makeup och kameravinklar.
Men faktum är att kvinnan aldrig rörde en enda muskel i ansiktet. För mycket Botox? Jag har ingen aning. Kanske hade hon fått order av regissören att bara glittra lite med ögonen och pluta med munnen när hon skulle visa sin sinnesstämning i filmen. Eller också är det så att kvinnliga skådisar ska vara så vackra att dom opererar sig och får Botox injektioner tills dom inte kan röra en enda muskel i ansiktet.
Jag är nog så van vid det att jag knappast märker det numera.
Sean Penn kunde faktiskt lyfta på ögonbrynen, rynka pannan. Det fanns en levande mimik i ansiktet. Som jag först tyckte handlade mest om att han blivit gammal.

Abstinensen är svår

Publicerad 2005-10-21 00:48:04 i Dagens,

Var har Lxo tagit vägen?
Smygbloggar han?
Utan att lägga in en länk till nya tillhållet.
Har han slutat blogga? Känns ruggigt att tänka så.

Jag har allvarlig Lxo abstinens!

Katastrofhelg

Publicerad 2005-10-20 23:57:15 i Dagens,

Börjar inte bra det här.
Helgen alltså. Nu har man flyttat fram releasen av ER femte säsong till den 26 oktober.

Får ägna mig åt sex hela helgen då. Ja, eller något sånt.

Rabarber med grädde

Publicerad 2005-10-20 23:38:35 i Lite av varje,

Köpte mer te idag.

Det blev:
Höstglöd
Rabarber med grädde
Munkte (igen)

Jag har en sorts konstig fobi när det gäller att dricka te på kvällen.
Eftersom jag inte har sovit vettigt på drygt 10 år så har jag naturligtvis läst allt om hur man ska komma till rätta med sömnproblem. Det står alltid att man ska undvika koffein på kvällen. Inget kaffe, cocacola eller ens te om man är känslig. Därför undviker jag te på kvällen. Blir ju så otroligt kissnödig av te dessutom. Ändå längtar jag efter en god kopp te så att jag kan bli galen ibland.
Men när jag tänker efter så somnar jag ju ändå inte förrän ca 4 eller 5 på morgonen. Vad spelar det då för roll om jag dricker lite te på kvällen? Kan väl knappast göra någon större skillnad. Dessutom har jag otroligt många timmar på mig att springa på toa.
Nu ska jag dricka te på kvällen. Eller PepsiMax.
När jag vill!


Patricia Cornwell är slut

Publicerad 2005-10-20 23:35:39 i Böcker,

Patricia Cornwells senaste bok Predator gick inte att beställa hos Bokus.
Boken är tillfälligt slut hos vår leverantör. Pröva gärna att beställa igen om några veckor.
Samma sak på Adlibris.

Om några veckor. Snälla någon. Det här går ju inte.

Galna tanter

Publicerad 2005-10-20 18:02:46 i Dagens,

Har alltså varit hos tandhygienisten idag. Gillar inte att gå dit särskilt mycket.
För att göra saken värre har den tjusiga tandläkarmottagningen placerat musikspelaren från helvetet i väntrummet. Gjord av någon konstnär. Med små vindspel och luckor som kan öppnas och med en radio som inte kan användas. Vi får bara lyssna på CD i apparaten. Svår att beskriva, måste ses. Ska ta med mig kameran nästa gång. Jag tycker att den är otäck. Ful och otäck. Dessutom spelar dom olika CD med avslappnande ljud. Dvs. ljud från en flöjt. Vågor och vinden som brusar. Påminner mig om andra typer av avslappnings CD som jag tvingat mig att lyssna på.
No more. Jag vill ha en tv eller en vanlig radio när jag väntar på tandläkaren.

När jag sitter där och lider märker jag att det sitter en tant och pratar högt för sig själv bakom en bokhylla. Varning, varning tänker jag och tittar tomt ut i rymden för att inte behöva få en galen tant på halsen också.
Plötsligt vrålar hon till ordentligt.
”Var är min krycka?” skriker hon. Jag hoppar till i stolen och det gör också en man som sitter i väntrummet. Visar sig att det är tantens sällskap. Hon är alltså inte galen utan hon har hela tiden pratat med gubben som sitter bakom bokhyllan. ”Man måste prata högt när dom hör så dåligt” säger tanten.
Sen tar hon sin krycka och hasar ut till receptionen. Dunkar kryckan i disken och frågar vad det är för hemsk musik dom spelar i väntrummet. Den vänliga tjejen svarar att hon inte riktigt vet men att det är något med panflöjt. ”Just det” vrålar tanten. ”Sånt är populärt nu, men hemskt är det.”
Nu börjar jag gilla tanten. ”Man blir inte på bra humör av att höra det här eländet” fortsätter hon. Sen går hon fram till musikanläggningen och tittar kritiskt på cdn med panflöjtsmusik. Ser ut som hon ska gå loss på musikanläggningen med kryckan.
Jag är just på väg att säga något uppmuntrande då min tandhygienist kommer och hämtar mig.
Synd! Vi kunde ha haft en massaker på musikanläggningen från helvetet.

Inte störa hunden

Publicerad 2005-10-20 08:02:10 i Hunden Mumma,

Nu kom Mumma in och tittade uppfodrande på mig.
När hon vill kliva upp viftar lilla hunden glatt på svansen. Nu ser hon förtvivlad ut. Kom och lägg dig matte. Säger hon nog. Du stör mig.

Jag gör alltid som Mumma säger. God natt för en liten stund!

Asfalt är bättre

Publicerad 2005-10-19 22:58:23 i Dagens,

kalhygge 2

Ska väl inte vara så otroligt sentimental. Men jag gillar inte det här. I den här skogen kommer ingen människa att kunna gå på mycket lång tid. Hoppas att damen som äger marken njuter av pengarna.

Down memory lane

Publicerad 2005-10-19 22:12:38 i Lite av varje,

Är alltid sen med att svara på frågor. Kan ju göra det till en egen nisch att svara på bloggfrågor en månad efter att alla andra har svarat.

För 10 år sedan:
* jobbade jag nästan dygnet runt
* älskade jag mitt jobb
* hade jag många fackliga uppdrag
* studerade jag på kvartsfart på Universitetet i Umeå.
* Blev jag riktigt sjuk

För 5 år sedan:
* Jobbade jag 75 % på mitt gamla jobb
* Mådde jag skitdåligt varje dag, men hävdade att allt var bra
* hade jag en vidrig psykopatchef som gjorde varje dag på jobbet till ett helvete
* var jag helt slut i kropp och själ

För 3 år sedan:
* Var jag tjänstledig från gamla jobbet
* provade jag ett nytt jobb som lärare i engelska
* älskade jag det nya jobbet
* blev jag uppsagd från det gamla jobbet
* opererade jag mig

För ett år sedan:
* var jag på väg tillbaka i livet igen
* förälskade jag mig i Pyret igen
* Började jag sova bättre

För en månad sen:
* tränade jag igen
* började jag med Body Combat och blev frälst
* älskade jag promenaderna med min hund
* njöt jag av början på hösten
* njöt jag av bloggandet
 
Igår:
* låg jag under duntäcket hela dagen och deppade
* tittade jag på Buffy the vampire slayer
* tyckte jag synd om mig själv
* fick jag snälla och varma kommentarer på bloggen

Idag:
* hade hunden magsjuka
* Blev jag väckt klockan åtta av hunden som hade magsjuka
* fikade jag på Mias igen
* mår jag ganska bra
* Sken solen
* njuter jag fortfarande av bloggandet
 
Imorron:
* ska jag gå till tandhygienisten. Bläh!
* Åka till stan och shoppa
* Ladda inför helgen
* Gå en lång promenad med hunden
* Pussa hunden för att hon är så söt

Opersonlig bitch

Publicerad 2005-10-19 20:18:25 i Hälsa och ohälsa,

Har ju tidigare skrivit att min läkare är en bitch. Men en ganska sympatisk sådan ändå.

Vi har ju arbetat tillsammans och då kan det bli lite känsligt att gå till sin före detta arbetsplats som patient.
Min läkare är faktiskt underbart opersonlig när jag träffar henne. Hon klarar av jobbet först. Sen kan vi prata lite mer personligt. Men det känns aldrig kletigt eller obehagligt att träffa henne. Hon får gärna klämma både här och där. Det gör inget.
Hon får väl morra lite i telefonen på morgonen då.

Bitchiga vårdcentralen

Publicerad 2005-10-19 19:45:33 i Hälsa och ohälsa,

Jag har förmodligen en mycket bra läkare. Tillhör nog en bra vårdcentral. För när jag susar runt bland olika bloggar och läser om hur svårt många har att komma fram till sina doktorer känns det som jag lever i en drömvärld. Om jag jämför.

Jag kan alltså nå min läkare via e-mail. Fungerar hur bra som helst. Vårdcentralen har en egen hemsida där e-mail adresserna till alla som jobbar där finns listade. Naturligtvis finns telefonnummer och telefontider upprabblade där också.

Annars kan vi ringa till sjuksköterskorna hela dagen.
Alla har ju inte datorer. Många vill prata med en människa på vårdcentralen.
Om sköterskorna är upptagna en kort stund så svarar kvinnan som jobbar i receptionen.
Första gången det hände så blev jag så förvånad att jag blev helt tyst. Va?
En levande människa som vänligt svarar i telefon. Ingen telefonsvarare eller upptagetton i all evighet.
Det går utmärkt att avboka besök eller fixa enklare saker genom att ringa till receptionen.
Är det unikt?

Fega Fredrik på vårdcentralen

Publicerad 2005-10-19 00:01:54 i Politik,

Moddarna med Fega Fredrik i spetsen vill visst att människor som blir sjuka ska skaffa sjukintyg från första dagen. Jag skrev om det här.
Om detta eminenta förslag genomdrivs vill jag gärna se hur sjukvården ska organiseras. Det är ju svårt redan nu för dom som är sjuka att ens komma fram på telefon till vårdcentralen.

Hur har Fredrik & co egentligen tänkt?
Att vi ska anställa en million nya läkare som bara ska syssla med att skriva sjukintyg? Var ska den millionen läkare komma ifrån?
Är meningen att vi ska skrämmas att bli friska från influensa och magsjuka så att vi går till jobbet med rännskita. Och sedan smittar ner alla andra på arbetsplatsen.
Tänk när det går vinterkräkssjuka. Yes vad kul när alla kommer att kaskadspy på varandra eftersom dom inte får träffa sin läkare för det obligatoriska sjukintyget från första dagen.

Jag är verkligen för en hårdare kontroll av sjuka. Jodå!
Speciellt av dom som är korttidssjuka. För detta förslag handlar väl främst om dom. En grupp som kanske inte är det största problemet i detta land när det gäller sjukskrivningar. Eller…?
Om jag fick bestämma skulle arbetsgivaren eller kanske staten få montera upp kameror i hemmen så att man kunde kolla att alla som påstår sig vara sjuka verkligen är det.
Dom ska faan i mig ligga i sängen hela tiden med undantag endast för kortare toabesök.
Fredrik är feg!
Jag är inte feg. Nu ska vi ta itu med detta problem. Ordentligt. Så det svider.


Tjejsnack vecka 42

Publicerad 2005-10-18 23:17:47 i Lite av varje,

Veckans tjejsnack.

1. Vilken hårfärg har du?
Nu är det en blandning mellan koppar och guld. Med lite ljusare slingor.

2. Långt eller kort?
Kort för mig. Överhuvudtaget gillar jag kort hår på tjejer. För ca 10 år sedan hade jag riktigt långt hår. Har klippt mig och sparat ut håret flera gånger.

3. Lockigt eller rakt?
Rakt. Utom i nacken där en duktig frisör lyckades klippa fram fantastiska lockar. Nu har jag klippt mig så kort att lockarna är borta. Men dom var fina.

4. Naturligt eller preparerat?

Mitt hår är preparerat som bara den. Det måste ”förstöras” lite med blekta slingor annars blir det omöjligt att fixa. För det ska gå snabbt att bli fin i håret.

5. Är du nöjd med ditt hår just nu?
Nu när det är nyklippt är det perfekt. Med massor av nya slingor och alldeles nytonat i fin färg är jag mycket nöjd.Noll koll

Publicerad 2005-10-18 22:48:10 i Dagens,

Jag har slutat att lyssna på musik. Det är inte klokt för jag älskar ju musik.
Nu är det bara radio RIX i bilen som gäller. Inget fel med det.
Lite mer behövs ändå för jag blir ju glad av musik. Har knappt använt cd spelaren sedan jag köpte en liten fin anläggning till sovrummet.
Någon MP3 spelare existerar inte i mitt liv. Bara det är extremt i sig. För prylfixerad är jag ju.

Har ingen aning om vilken musik som är bra nu. Jag läser era listor och tips och märker att jag har noll koll. Vet inte vad ni skriver om. Känner mig som när jag läste Linda Skugges krönika för en evighet sedan. På den tiden hon skrev om musik. Jag förstod inget. Kände mig minst 100 år gammal. Nu känner jag mig 200 år gammal för jag vet återigen inget om musik.

Handlingsplan mot höstblues del 2

Publicerad 2005-10-18 20:53:04 i Hälsa och ohälsa,

Jag fortsätter med min handlingsplan mot höstblues.

Jag har fått tips från Kimmi, Anna, Ellis, och Mocca.

Del 1 av handlingsplanen finns här.

 • Värmeljus och vanliga ljus i mängder. Jag älskar verkligen tända ljus.
 • Lyssna på bra musik.
 • Tända rejält med lampor inne. När man inte kvällsmyser med tända ljus förstås.
 • Dricka gott te. Ska åka till IDO imorgon och lukta på nya tesorter.
 • Bra serie eller film på tv. Blir snart en ny säsong av ER på dvd för min del.
 • Blommor. Slösa med krukväxter i fina färger. Höstglöd är billiga och fina. Eller köp en blombukett i härliga höstfärger.
 • Sova på natten.

Ingen godnattbild

Publicerad 2005-10-17 23:42:35 i Dagens,

Nu vägrar blogg.se att lägga in en bild.

Vad ni frestar på mitt tålamod.

Vad har ni drabbats av för världskatastrof den här gången då?

 

Handlingsplanen kompletteras

Publicerad 2005-10-17 23:23:32 i Hälsa och ohälsa,

Jag glömde verkligen en sak när jag skrev min handlingsplan mot höstblues.

Alla kommentarer jag får från er andra bloggare.
Alla snälla kommentarer värmer så att jag blir alldeles lycklig.

Det gör skillnad. Tro inget annat.
Ni finns ju därute.
Med varma kramar och handfasta råd.
Precis vad man behöver. När den jävla hösten är här. När livet ibland är skit.

De som skriver krönikor där både bloggar och bloggare idiotförklaras har inte förstått mycket. Men det visste jag ju redan förut. Att dom som gapar högst i allmänhet inte har så mycket att säga.

Handlingsplan mot höstblues

Publicerad 2005-10-17 22:35:37 i Hälsa och ohälsa,

Visst vet jag vad som behövs för att bota en kommande höstblues.

 • Mycket sol och ljus.
 • Bra mat. Inga jävla Napoleonbakelser varje dag.
 • Fortsätta gå på min träning. Ska köpa en ny träningstopp för att pigga upp mig. Inte en svart. Färg ska det vara.
 • Gå promenader med vovven. Hon blir aldrig höstdeppig.
 • Shoppa. Piggar alltid upp.
 • Köpa fler duschkrämer och Body Butter. I like!
 • Sex i mängder. Med vem som helst och när som helst. Nej, där överdrev jag visst lite. Blev lite överentusiastisk.
 • Tona håret i ännu häftigare färger.
 • Läsa fler böcker.
 • Fika och skvallra med mina vänner.
 • Gå på Yoga. Nej, nu överdriver jag igen. Fast jag gillar faktiskt Tai Chi och qi gong.
 • Blogga. Hur bra som helst mot deppiga tankar.
Har jag glömt något?

Moddar och mord

Publicerad 2005-10-17 22:16:32 i Dagens,

Tänkte inte skriva så mycket om politik i denna blogg. Det gör jag i min andra blogg som har adressen… Nej, den är hemlig.

En sak ska jag berätta här ändå. Tänker inte rösta på Moderaterna. Eller moddarna som dom så gulligt kallas nu.

Vill någon veta vad jag ska rösta på? Nej, jag tänkte väl det.

Nu ska jag återgå till att skriva om… Mord kanske. Böcker som handlar om mord förstås. Jag tänker inte mörda någon.

Feminist

Publicerad 2005-10-17 22:04:53 i Dagens,

Dessutom är jag feminist. Bara så där rakt av.
Tänker inte gradera mig själv som någon speciell typ av feminist. Det gör så många andra mycket bättre.
Ett tag var ju alla feminister. Det var ju nära att Göran Persson började kalla sig feminist. Men efter Fi så är det väl ingen större risk för det. Nu är feminist närmast ett skällsord.
Något man kan skryta över. Så där lite glassigt, ”jag är minsann inte feminist”. Applåder till alla som skriver eller säger det.

Jag vill inte vara mainstream.
Alltså skriver jag att jag banne mig fortfarande är feminist. Japp. Så var det sagt.
Bara så där rakt av!

Patricia Cornwell for ever

Publicerad 2005-10-17 00:53:14 i Böcker,

Ett glas Zlatopramen och min hjärna somnar. Har inte kunnat hålla mig vaken på hela kvällen.
Får återkomma mer i morgon.

Läs lite mer här om vad Kimmi tycker om Patricia Cornwells bok om Jack the Ripper.

Varmt i både fyllan och kylan

Publicerad 2005-10-16 16:56:42 i Dagens,

fleece
För att ytterligare visa hur otrendig jag är så kommer här även en bild på mina älskade Fleece vantar. Min mössa och halsduk i fleece. Jag älskar materialet. Hur otrendigt det är.
Jodå, jag vet vad det tillverkas av. Men det är skönt. Ska åka till Stadium och köpa några fler par. För jag är som barn. Tappar alltid någon vante.
I stugan är fleece filtar perfekta att bädda med när det är lite kallt. Man lägger en eller två på sängen sen lägger man sig själv på filtarna. På med fler filtar och så ett tjockt täcke. Sen finns det ingen risk att man fryser.

Så bäddade jag ner en full kompis som hade blivit utsparkad av sin tjej. Han fick ligga i soffan framför öppna spisen. Vaknade efter en stund. Tittade lyckligt på mig och frågade om det var jag som hade bäddat ner honom så skönt. Sen somnade han om.
Sött va?Stomipåsen

Publicerad 2005-10-16 16:11:09 i Träning,

fjollväska

Jag måste få visa min fjollväska. Jag har kämpat emot. Tycker inte att midjeväskor är snygga. Snarare otroligt fula.
Påminner mig mest om turister som går runt i ful T-shirt och shorts oavsett var dom befinner sig. Även på dom ställen där man kanske bör klä upp sig lite. I kyrkor eller tempel. På eleganta restauranger och hotell. Där hasar mina ”vänner” fram i Birkenstocksandaler och midjeväska plus den fulaste tröjan och fulaste shortsen dom kunde hitta. Klädsnobb? Moi?

Nu är jag faktiskt ingen klädsnobb och i skogen blev det snarare löjligt i somras dom få veckor det var varmt. Jag hade mina gymkläder på mig. Tighta, svala och sköna byxor och toppar. Utan fickor. För fickor ska man inte ha på kläder som används i gymmet. Inte ens en liten där skåpnyckeln får plats.
På mina promenader ska ju kamera, mobiltelefon, hundgodis, pappersnäsdukar, läppglans, savetter, nycklar plus min skrammelburk följa med. Så jag kapitulerade.
När jag såg att den mycket trendiga granntjejen var ute och löptränade med en midjeväska så tyckte jag att det kanske är ok ändå. Nu hade hon ju en väska gjord för löpträning. Som satt lite elegant på ryggen. Min väska tronar fint på magen. Nja, lite snett på sidan om magen.
Har kommit på hur otroligt bra det är den här årstiden. Ibland tar jag på mig mössa och vantar och efter ett tag upptäcker jag hur varmt det blir. Var gör man av vantarna?
Jo, klämmer fast dom under bandet som går runt midjan.
När jag är lite trött och hängig så kan ett hopvikbart sittunderlag klämmas fast under samma band. Så är man helt utrustad.
Jag har lite svårt för ryggsäck eftersom banden till ryggsäcken skaver så förbannat på axlarna just där jag har ont.

Patricia Cornwell rules

Publicerad 2005-10-16 11:08:08 i Böcker,

Är så trött att jag helst vill sova hela dagen idag också.
Jag vill fortsätta att läsa min spännande bok.

Kallare ute idag. Inte bra.
På med vinterdäcken snart om det fortsätter.

Om jag skyndar mig hinner jag läsa lite innan det är dags för hundpromenad igen.
Nu.

Leta efter dom tysta

Publicerad 2005-10-16 00:19:11 i Hälsa och ohälsa,

Så kom ju den morgonen när jag vaknade med feber. Jodå det var en sårinfektion.
Läkaren hade pratat om riskerna för infektioner. Jag hörde vad dom sa men hade ändå inte förstått.
Vad det innebär.

När dom skulle öppna såret igen fanns det en underbar sjuksköterska på avdelningen. En ung tjej. Hon jobbade normalt med andra patienter men idag hade hon ansvar för mitt rum också. Hon såg direkt hur rädd jag var. Tryckte i mig en lugnande spruta och extra morfin. Sen stod den välsignade tjejen och höll min hand hela tiden medan dom andra jobbade. Det behövdes.

Sen började problemen.
Jag blev hemskickad av min inhumana läkare. Klarade inte att vara hemma och kom tillbaka igen.
Hade ont. Var livrädd. Hade många frågor. Var en besvärlig patient.
På dom två veckor jag låg på avdelningen var det bara en undersköterska som kom in på rummet utan att ha en orsak. Hon kom in och pratade. Om vad som helst. Fick mig och andra att tänka på andra saker än sjukdomar. Hon tog sig tid. Prioriterade sina patienter.
När hon bakade tårta en helg och bjöd alla då grät jag nästan. Av lycka.

Det var många unga tjejer som låg hopkurad under filtar och grät när jag var där.
Jag låg under min filt och grät utan att någon brydde sig. Dom såg att jag grät när dom kom in med mat och mediciner men brydde sig inte.
Personalen gick hellre in till dom som pratade, skrattade och mådde bra.

Visst fanns det många som var bra. Mycket bra sjuksköterskor och mycket bra undersköterskor. Underbara människor.

Det fanns också andra.
Jag var ofta uppe och gick i korridoren för att jag inte kunde sova. Dom sjuksköterskor som sparkade igen dörren till tv rummet för att få vara ifred dom skulle jag vilja sparka. För det hade räckt att dom hade lyft på ändan några minuter och kommit ut och pratat med mig en stund så hade jag mått bättre.
Dom hade ju betalt för att arbeta och inte för att titta på tv.

Jag hoppas att du blir en snäll sjuksköterska. En klok och professionell sjuksköterska. För vi behöver er. Jag saknade faktiskt ”elever” på avdelningen. Ni brukar ta er tid att prata.

När jag gick en kurs i första hjälpen och hjärt- lungräddning för något år sedan sa den erfarna sjuksköterskan en bra sak. Hon beskrev hur det kan se ut på en olycksplats. Vad vi skulle tänka på först. Vad vi skulle leta efter.
Hon sa ”leta efter dom som är tysta. Det är naturligt att vilja springa till dom som skriker högst men dom andas. Så leta alltid efter dom som är tysta”.

Ett råd som är bra att tänka på i många sammanhang.

Leta efter dom som är tysta. Det kanske är dom som behöver hjälp mest av alla.


Jag älskade min morfinpump

Publicerad 2005-10-16 00:13:14 i Hälsa och ohälsa,

Dags för lite hard core igen.
Sjukvård alltså. Speciellt för Sandra.
Vi behöver många bra sjuksköterskor så jag vill gärna skriva ett lite länge inlägg till dig.

Mitt gnäll om dålig smärtlindring på gynavdelningen är både gnäll och verklighet.
Från början fungerade allt mycket bra. Jag hade min morfinpump. Vilket framsteg!
Jag borde ha tagit med mig Tradolan Retard för det hade dom inte på avdelningen. Bara Tradolan.
Men det handlade ju om så kort tid så jag trodde det skulle gå bra.
Nackkudden skulle jag också ha tagit med men…

Det du skriver om ont i nacken efter op är helt rätt. Jag kom ihåg att berätta för narkosläkaren att jag hade problem med nacken så dom bäddade så bra åt mig under operationen. Kände inte av nacken alls.

Men ryggen! När jag vaknade ur narkosen grät jag nog. Personalen på post op kom direkt och tryckte i mig rejält med medicin. Sen uppe på avdelningen var det samma elände. Ryggen gjorde mest ont.
Alla nyopererade hade ont i ryggen. Sköterskan ringde ner till op och frågade vad det var fråga om.
Det visade sig att dom bytt operations bord. Hade väl inte lärt sig att bädda riktigt bekvämt för patienterna.
Sängarna på sjukhuset är ju grymma också så inte blev det bättre.

Nu fungerade det mesta ändå bra den första tiden. Jag såg ”oförskämt pigg ut” som min läkare sa. Väntade på att få komma hem.

Always about love

Publicerad 2005-10-15 22:13:09 i Sweets for my sweet,

Varför fortsätter man med något som är dödsdömt redan från början.
Pyret alltså.

Jag kände ju Pyret när jag var ung. Alldeles för ung. Alldeles för kär. Jag hade gjort allt. Gått genom eld och vatten… Ja, ni vet. Det vanliga.
Pyret hade andra planer. Pyret var äldre och mer erfaren.
På den tiden var jag så naiv att jag inte trodde att någon kunde titta mig så djupt i ögonen och ljuga om så stora känslor. Nu vet jag. Det går hur bra som helst.

Förhållanden tar slut. Så är det.
Det gör ont men man överlever. Går vidare. Ibland tar det lång tid och såren finns fortfarande kvar. Åtminstone ärren efter ytligt läkta sår.

Jag gick vidare. Som en ny och betydligt mer cynisk människa.
Sättet som Pyret svek på var så fegt och ynkligt. Vilken jävla feg och liten människa han var då.

Åren gick och vi hade ingen kontakt.
Så ringer han igen. Det räcker med att höra rösten på mobilsvar. Benen nästan vek sig under mig. Den där lite whiskyhesa rösten. 
Så är vi tillbaka igen. På ruta ett.

Nu är inte jag så ung och kär längre. Är det därför som jag så gärna träffar Pyret igen.

Pay back time? Den här gången är det inte jag som gråter i telefon. Nu är det nog han som behöver mig mer. Jag överlever vad än han hittar på.
Känner lite överläge. Njuter av att få känna lite överläge.

Eller beror det på att Pyret är så bekant för mig? Att jag inte behöver föreställa mig. Inte behöver visa hur bra jag egentligen är. Han vet ju redan vem jag är. Vi känner varandra väl nu. Jag känner mig trygg och lugn med Pyret. Kopplar av. Sover aldrig så gott som med Pyret.

Kanske är det bara en period i livet då det är bekvämt att inte satsa på ny kärlek igen? För mycket runtomkring som är komplicerat. För mycket som borde lösas innan jag vill satsa på något nytt.

Inte är det väl den stora kärleken ändå? Den Spike beskriver.

You’ll never be friends.

Spike about love

Publicerad 2005-10-15 21:39:21 i Sweets for my sweet,

Jag låter Spike berätta vad kärlek är. Spike som ser Buffy och Angel försöka att bara vara vänner.

You’re not friends
You’ll never be friends
You’ll be in love till it kills you both
You’ll fight, and you’ll shag, and you’ll hate each other till it makes you quiver but you’ll never be friends
Love isn’t brains children
It’s blood. Blood screaming inside you to work it’s will

Spike

Publicerad 2005-10-15 21:37:01 i TV och DVD,

Det blev en lång sömnpaus.
Med lite tv. Buffy igen.
I det avsnitt jag tittade på är Spike tillbaka igen. Äntligen. Ett kort besök som olyckligt kär.
Nu skriver författarna ut Angel och Cordelia ur serien. Saknar Angel men kanske inte Cordelia. Gillade inte serien Angel särskilt mycket.
Ska ge den en ny chans och se om jag ändrat mig.
Det får nog bli en annan kväll.

Droga på sjukhuset

Publicerad 2005-10-14 23:50:02 i Hälsa och ohälsa,

Köpte ju en ny fin väska för ett tag sedan. Lite mindre än den förra. Provpackade den i affären för att se att alla prylar får plats. Det fick dom.
När jag kommer hem och flyttar över prylarna på riktigt så märker jag att det inte fungerar. Allt får inte plats.
Necessären med mediciner måste kunna rensas. Tänkte jag.
Icke!
Jag provade att plocka bort. Ta mindre förpackningar. Färre kartor. Allt slutade med att jag hade fyllt på med fler mediciner. Är egentligen inte så många mediciner. Bara vanliga painkillers. Plus lite till.
Mina blå hormonpiller och svampmedel och medicinen som hjälper mot munsår. Dom fina pillren måste jag vårda ömt. Har inte haft munsår sedan jag använde pillren. Så det funkar ju.

Kan ju hamna på sjukhus akut förresten.
Där är dom så snåla med smärtlindring att man behöver ett eget förråd.
Jag gjorde en dundertabbe när jag skulle operera mig. Trodde att morfinpumpen skulle bota all värk i kroppen. Det gjorde den inte. Jag hade otroligt ont i nacken.
Ligger man på en gyn avdelning och klagar på att man har ont i nacken blir dom helt störda.
”Ont i nacken”, vrålade en av sjuksköterskorna när jag ringde på klockan och nästan grät över hur ont jag hade. Hon tyckte nog att det hörde till en helt annan avdelning.
Så nu har jag lärt mig.

Bodybutter i skogen

Publicerad 2005-10-14 23:28:05 i Dagens,

Nu tänkte jag ta det här med mitt duschande i skogen. Nina på Johangården undrade och jag delar gärna med mig.
Jag är ju sällan så skitig att jag behöver duscha i skogen. Mest äckligt med blöta och svettiga kläder. Det är ju bara på vissa utvalda ställen svetten luktar illa så det räcker fint med att få på sig torra kläder.
Ibland känner jag ändå för en dusch. Därför har jag alltid campingduschen med mig.

Nej, nej nu ljuger jag igen.
Jag har ingen campingdusch i bilen. Men det vore ju en tanke. Lite kallt vatten har jag alltid i bilen åt hunden. Så varför inte en kall avrivning också.
I mitt normala något överhettade tillstånd skulle det säkert behövas. Kunde ju ha termos med varmvatten med också.
Måste nog fundera mer på det där.

Duschkrämerna använder jag nog mest för att tvätta hunden därbak. När det behövs. Hon får stå ut med kallt vatten hon också. Stackars hund.
Sen kan jag tvätta händerna med Body Shops underbara duschkrämer så känner jag mig så fräsch. Har små söta flaskor med mig. Bodybutter i liten miniförpackning.
Hur jag ska förklara att jag har kroppssmör med mig vet jag inte.
Får nog fundera mer på det också.

Kanske har någon hemlig dröm om att bara sticka iväg någon dag. Aldrig återvända.
Då är det nog bra att ha hela väskan packad med alla livets nödvändigheter.

Har jag nämnt att jag har alla mediciner med mig i handväskan? Spelar ingen roll om jag inte använt dom på fem år. Dom finns med ändå.
För säkerhets skull.


Choklad är näst bäst

Publicerad 2005-10-14 15:55:35 i Sweets for my sweet,

Höll nästan på att förstöra hela kvällen. Glömde nästan min fredagsbakelse.
Om jag inte får sex ikväll så tar jag det näst bästa. Choklad naturligtvis. Plus en bra serie på dvd. Gärna Buffy eller Sex and the City.

Jag har fördomar mot människor som jobbar på fikaställen. Vill inte att dom ska vara för magra. Har fått för mig att dom inte gillar allt det goda dom säljer då. Nu besannades mina fördomar. Den taniga lilla tjejen tittade storögt på mig när jag ville köpa mina chokladmousse bakelser. Choklad… eh… vadå…?
Jag pekade på bakelserna lika energiskt som vilken liten unge som helst i godisaffären.
Alltså har hon inte ätit av bakelserna. Hon äter säkert bara Paulunbröd. Om ens det.
Nej lite runda och fina ska dom som jobbar i den här branschen vara. Så att jag vet att dom varje dag trycker i sig minst en bakelse.

Håller det här argumentet? Måste man äta sig genom hela sortimentet på Lidl bara för att man jobbar där. Nej, det vore ju för eländigt.

Överdos

Publicerad 2005-10-14 15:25:39 i Dagens,

En kort promenad blev det. Till stranden. Det är ju perfekt för både mig och hunden.
Där reflekteras solljuset av både vattnet och den ljusa sanden så min hjärna är nog helt överlycklig över allt ljus som den så väl behöver. Varför behöver vi solljuset nu då?
Har nog fått en överdos idag. För jag kan för mitt liv inte komma på vilket hormon det är som gör att vi blir lyckliga. Serotonin, melatonin, stryknin? Är det hormoner överhuvudtaget?
Är det förresten hormoner vi behöver? Kanske är signalsubstanser vi behöver. Ja, något behöver vi för att hålla vinterdeppen borta. Jag vet fler saker. Återkommer till det.

Hunden blir överlycklig av att få springa på stranden. Hon gillar att jaga vågorna. Faan vad hundar är dumma egentligen. Nej, förlåt det där menade jag inte. Min hund är inte dum! Jag är dum!
Hon springer efter hela stranden och jagar skum på vågorna. Sitter och väntar på den perfekta vågen som vilken van surfare som helst.

Sexy Friday

Publicerad 2005-10-14 12:19:20 i Dagens,

Har snart slut på copy papper. Slut på pengar också. Så nu får jag behärska mig. Jag vill inte köpa ett futtigt ris papper. En stor fet kartong ska det vara. Det var ganska länge sedan man pratade om det papperslösa samhället nu. Eller också beror det på att jag inte jobbar i branschen längre.

Sol här idag. Inte alls perfekt att grotta ner sig i sängen och titta på tv. Nej, nu måste jag vara duktig flicka och lapa mycket sol. Ljus är visst nyttigt. Säger dom som vet.
Fast vad vet dom om mina fredagar. Är mycket som ska hinnas med då.

Alla smaskiga detaljer om mig

Publicerad 2005-10-14 01:23:48 i Dagens,

Fler frågor. Denna gång stulna av Galadriel som hittat frågorna hos Fashionista.

namn
: Darkangel
födelsedag: i augusti.
hårfärg: brunt med slingor i koppar/guld. Ser ut som morotsfärg. Men snyggt ändå
intressen: hundar, blogga, sex, sjukdomar, mediciner, träning

plats: Sundsvall
bok: Trace – Patricia Cornwell
film: Million dollar baby
magazine: Fitness Magazine
skor: Jodå helst.
drink: vitt vin.
musik: lyssnar inte på musik nu.

kysst någon: Jaa!
haft sex: Ja någon gång för länge sen
rökt: tjuvrökt
stulit: kanske jag har. Men det är preskriberat.
stått på scen inför publik: Bara på trista föreläsningar om polyelektrolytkomplex.

senaste person:
du pratade med: Grannen
du kramade: Pyret
du pussade: Pyret
du skrek åt: Pyret
som krossade ditt hjärta: Pyret. Jag upprepar mig!

äger du några converseskor? Nej!
vad spenderar du dina pengar på? Tv serier på dvd och träningskläder.
senaste konserten? Lyssnar inte på musik. Vad trist.
vad dricker du för alkohol? Öl.
hur ser du ut idag? Lika söt som vanligt.
favorit hängställe? Mias järnvägskondis. Trendigt ställe.
hur svarar du i mobilen? Jaa?
politiker du tycker om? Göran Persson. Nej jag skämtar. Finns ingen.

hur många par skor har du: Bara joggingskor.
var har du ont: överallt.
vad lyssnar du på: tvn som visar något skitprogram.

Fi eller inte Fi

Publicerad 2005-10-14 00:49:57 i Dagens,

Nu svarar jag på Moccas frågor. Snor dom rakt av. Slå mig om det inte är ok!

1. Jag är kvinna alltså är jag:
A Stark och självständig
B Ett sexobjekt
C Ett offer

A och B. Ibland C men det är patetiskt. Jag är patetisk ibland.

2. Jag känner mig förtryckt av:
A Min pappa och bror
B Mina killkompisar
C Ingen

Det får bli A och C. Inte konsekvent men jag är inte konsekvent.

3. Jag är en hetrosexuell kvinna  alltså är jag:
A Ett offer för mäns lustar
B Könsförrädare
C Någon som föredrar att ha sex med män

A och C

4. Jag har lägre lön än min mannliga kollega och det beror på:
A Det är en del av männens konspiration mot alla kvinnor
B Han har mer arbetslivserfarenhet och en högre utbildning än mig
C Jag är kvinna

Absolut A och C. Ingen har mer arbetslivserfarenhet än jag.

5. Jag har lägre lön än min kvinnligakollega och det beror på:
A Det är en del av mäns konspiration mot alla kvinnor
B Jag är kvinna
C Hon har mer arbetslivserfarenhet och en högre utbildning än mig

Nu blev det svårt. Jag säger A, B och C. För jag är som sagt inte det minsta konsekvent.

6. Jag är en hetrosexuell medelinkomsttagare alltså är jag är:
A Kärring
B Majoritet av den kvinnliga befolkningen
C Bannlyst från Fi

A och B. Inte kan jag vara bannlyst från Fi.

7. Jag kallar Tiina Rosenberg saker som anspelar på hennes sexuella läggning och årsinkomst –resultatet av det blir:
A Jag blir anmäld för hets mot folkgrupp
B Jag blir avstängd från bloggen
C Jag blir kallad en fördomsfull hetrosexuell medelklasskärring

A, B och C. Men nu skulle jag aldrig göra så. För jag är en fiin människa.

Bar mage

Publicerad 2005-10-14 00:20:52 i Hunden Mumma,

visar magen

Visst behöver hon en tröja. Med den bara magen.
Jag kan också visa magen på kommando. Men inte på bild.

Röd hund

Publicerad 2005-10-14 00:04:02 i Hunden Mumma,

Min hund gillar att göra konster. När hon får applåder så kör hon ett helt cirkusprogram i en rasande fart. Hon får många applåder kan jag berätta.

Nu funderar jag på var jag ska hitta en snygg tröja till henne. M1 vrålade åt mig när jag berättade att Mumma ska få en polotröja till vintern. Du har en lapphund sa min kompis. En lapphund! Dom har päls. Men min Mumma ska naturligtvis inte ha tröjan på promenaderna. Då skulle hon svettas ihjäl. Utan efter promenaden. När hon ligger i bilen. Kan ju börja frysa annars. Ifjol fick hon en luftvägsinfektion. Bakteriell. Så det så. Hon behöver en tröja. Så att hon inte fryser. Röd ska den vara. Nu har jag bäddat i bilen med två fårskinnsfällar. Så att hon ligger varmt och skönt. Nu fattas bara tröjan.

Lost på sex

Publicerad 2005-10-13 23:24:06 i Sweets for my sweet,

Tänkte vara lost hela helgen. Har fem avsnitt av serien som jag inte hunnit se. Trodde att jag skulle få en paus och titta på allt.
Men i helgen är det ju dags för sex igen. Eller…? Vi får väl se.
Pyret undrade varför jag har en hel väska i bilen med handduk, kläder, duschkräm. Ja, hela rubbet faktiskt.
Jag förklarade att jag tar bilen och åker iväg till nya promenadvägar och då måste jag ibland byta kläder efter svettiga promenader. Han såg fundersam ut.
Jag fortsatte babbla om att hunden ibland skiter på sig… Va, skriker han. Skiter hon i bilen? Nej, stammar jag men hon har ju lång päls där bak och ibland misslyckas det så…

Han verkade inte tro ett enda ord av vad jag berättade. Ändå var allt helt sant.
Konstigt att det ska vara så svårt att se trovärdig ut när jag pratar sanning. Hade väskan berott på mitt häftiga sexliv på olika hotellrum så hade jag förmodligen ljugit så att han trott vartenda ord jag sa.

Min läkare är en bitch

Publicerad 2005-10-13 22:37:32 i Hälsa och ohälsa,

Tycker att dom börjar bli lite för förstående ibland i sjukvården. När jag jobbade på vårdcentralen så tog sköterskorna emot samtal. Antecknade varför patienten ville komma på besök. Fäste lappen på journalen och när patienten kom till läkaren så läste den varför patienten var där. Om det stod hals på lappen, då frågade läkaren vad det var för problem med halsen och sen åkte patienten ut. Även om dom hade ont i foten också.
Nu får man tydligen inte göra så längre. Först sitter jag i telefonkö. När jag sedan dragit hela mitt livs lidande för sjuksköterskan så antecknar dom visst ingenting. För när jag kommer till läkaren så får jag dra hela valsen en gång till. Mycket tröttsamt.

Därför känns det tryggt att min läkare på vårdcentralen är lika ilsken som vanligt. Hon hatar verkligen att prata i telefon. Likt förbannat har hon telefontid varje morgon. Det är bara hon som kan boka in patienter på läkarbesök. Det räcker med att höra rösten så får jag ont i magen.
Jag har jobbat med damen och hon var ilsken redan då. Det var väl därför vi kom så bra överens. För det gjorde vi. Jag gillar henne som läkare också!
Däremot har jag verkligen finslipat min teknik att undvika ringa till henne. Jag skriver mail. Jag drar hela mitt livs lidande just för dagen via mail nu. Jag älskar mail. Gick bra med fax också förstås.
Nu skriver jag ner det jag vill och sen bokar hon in mig på besök, fixar mediciner eller precis vad jag vill. Jag tror att hon älskar mail också.

Nöjd?

Publicerad 2005-10-13 22:10:57 i Träning,

Nu har jag tränat, är nyduschad och känner mig mycket nöjd.

Nej, nu börjar jag ljuga på bloggen också.

Jag har inte tränat. På eftermiddagen började jag få ont i magen. Jag lovar, jag hade verkligen ont i magen. Somnade som vanligt och vaknade precis när passet skulle börja. Hade fortfarande ont i magen. Tyckte riktigt synd om mig själv ända tills grannen kom med nybakade små bakelser. Eller vad det nu var för något. Gott var det. Åt två stycken och mådde genast bättre. Efter att ha käkat lite godis och tittat på Medium så känner jag mig ännu bättre.
Ny dag imorgon och då ska jag träna. Inte. Nej, jag struntar nog i det imorgon också. Men på måndag. Då…

Postmannen

Publicerad 2005-10-13 11:59:10 i Dagens,

Nu väntar jag på att posten ska komma.
Tre familjer ska ha sin post hämtad. Några är lite gamla och orkar inte gå och hämta posten. En familj är bortrest.

Jag har verkligen ett spännande liv!

My ass

Publicerad 2005-10-12 22:32:55 i Hälsa och ohälsa,

Annars är dom ju riktigt mänskliga nuförtiden på gyn mottagningarna. Nu får man ju ha byxorna på när man pratar med läkaren före undersökningen. Får prata och berätta om varför man söker hjälp.

En läkare frågade mig ”och vad är det som har fört dig hit?”.
Jo, jag satte mig i min blå Saab och… Han såg inte glad ut över det svaret.

Annars lär man sig hur viktigt det är med klädseln. Inte fasen behöver man göra en brasiliansk innan man träffar gyn läkare. Tvärtom snarare. Då kan man få en liten föreläsning om vad nyttigt det är med hår. Just där. I dom regionerna.
Klädseln är viktigast. En lång tröja är att föredra. Helst en som når till knäna. För då kan man vara lika kaxig fast man står där inne i undersökningsrummet med underlivet bart. Små söta toppar som inte döljer något kan få många att komma av sig.
Jag säger ifrån när det är för många som vill vara med. Nu har jag ju jobbat i sjukvården och vet hur viktigt det är att läkarkandidater får öva. Lika bra att dom får göra det på mig som är van.
Men dom som inte uppför sig som folk åker ut. Omedelbart.
Sist jag var där fanns en färdigutbildad läkare med när jag pratade men min läkare. Min gynekolog berättade att killen arbetade på vårdcentral och var på sjukhuset för att lära sig lite mer. Själv sa han ingenting. Hade ingen namnskylt och presenterade sig inte.
Sen stod vi i undersökningsrummet alla tre. Undersköterskan var ju med också.
Då fick jag ett utbrott. Funkade fint även fast jag stod med ändan bar. Jag frågade honom vad han hade att göra där inne. Om han inte hade lärt sig på vårdcentralen att man brukar hälsa på patienterna. Sen bad jag honom försvinna ut därifrån. 
Snopen liten grabb som gick ut därifrån. Kanske lärde sig något.

Bråka inte med mig när jag står med ändan bar. Jag säger bara det!

Vad gräver ni efter?

Publicerad 2005-10-12 22:28:08 i Hälsa och ohälsa,

Gynekologer är människor dom också. Kom just på det!
För några år sedan opererade jag bort livmodern. Lika bra. Den hade bara orsakat en massa elände under flera år.
Det konstiga var att efter operationen, när jag var på besök på gyn mottagningen så gjorde läkarna fortfarande en vanlig undersökning. Dom klämde på magen och grävde efter en livmoder som inte fanns där.
Första gången det hände så blev jag så förvånad att jag inte kom mig för att säga någonting.
Men andra gången då jävlar…
Vi brukar göra så, svarade läkaren.
Jaha? Vad förväntar ni er att hitta då? Undrade jag. Fick inget riktigt svar på den frågan. Det upprepades inte. Läkaren skrev väl något käckt i journalen så att nya gynekologer skulle veta att akta sig för den här damen. Hon är bitsk.

Man kan ju undra. Vad dom tror att dom ska känna. Ett Alien?


Still knocked

Publicerad 2005-10-12 20:46:25 i Hälsa och ohälsa,

Jag stillar gärna din nyfikenhet angående Stilnoct, Kimmi.
Stilnoct ger verkligen minnesluckor om man tar för hög dos.

Jag diskade en jättedisk utan att ha någon aning om att jag hade gjort det. Nästa eftermiddag när jag kom hem från jobbet och upptäckte att det var diskat och snyggt i köket trodde jag att någon drev med mig.
Gick ut ur köket och funderade hur det kunde ha gått till. Köket var faktiskt skinande blankt.
Samma natt hade jag gjort en lista över viktiga saker jag skulle ta upp i ett medarbetarsamtal. Jag hade listat alla viktiga ämnen snyggt och prydligt. Verkligen tänkt efter innan jag skrev. Jodå, jag kände igen min handstil. Det var klart formulerat och tydligt skrivet punkt för punkt. Med olika stycken noggrant markerade med en annan färg. Det sjuka är ju att det inte var något pladder. Tvärtom. Jag tror inte att jag hade klarat av att uttrycka mig så distinkt i ”nyktert” tillstånd. Inte då. För den perioden när det här hände kändes hjärnan mest som en trög massa. När jag såg listan kom jag vagt ihåg att jag hade gjort anteckningarna. Men att jag diskat hade jag inget som helst minne av.

Inte så dumt egentligen. För visst är det skittråkigt att städa. En minneslucka där man gjort något så kreativt under en natt är inte att förakta.

Träningen är strålande

Publicerad 2005-10-12 17:17:30 i Lite av varje,

Precis när jag skrev förra inlägget mailade min fystränare till mig. Nu ska vi träffas igen.
Ja, han gör sitt jobb. Mycket bra!

Han hade provat att ringa först. Det gick inte att komma fram till min mobil. Fast jag satt i köket med mobilen i fickan. Snälla Telia. Vad är det fråga om? Med min högstrålande telefon borde det inte vara något problem att komma fram till mig. Ah, där kanske jag kan hitta ett svepskäl för att byta ut telefonen. Men nu har jag ingen lust längre. Är hopplöst efter när det gäller nya modeller på mobiltelefoner. Måste uppdatera mig snarast. Vad är det som gäller nu?

Vilar mig i form

Publicerad 2005-10-12 16:59:26 i Träning,

Jag känner mig extremt sugen på att åka till gymmet och träna idag. Knappast något världsproblem direkt men så är det. Ska försöka vila lite så värsta suget går över. Kan inte hitta något pass som jag vill gå på idag. Aerobics Basic kunde vara något för mig. Men det är en instruktör som jag avskyr som kör passet idag. Egentligen borde jag ge den lilla tanten en ny chans. Hon kanske hade en dålig dag förra gången jag hamnade på hennes pass. Att jag skulle ha några dåliga dagar på gymmet är ju helt otänkbart.
Det är imorgon jag ska känna mig så här sugen. För då kommer det ett kul Body Combat pass. Ett ”nostalgipass” med två instruktörer. ”Det bästa av det bästa” kallar dom det passet. Vill naturligtvis vara med på det bästa av det bästa.

Fler än två pass orkar jag inte nu. Det får räcka med det plus alla promenader som jag går med hunden. Blir för mycket annars.

Inte så dumt med en vecka där vi får bjuda in våra vänner till gymmet. Jag har faktiskt vänner IRL.
Men ingen gillar att träna. Det blir i alla fall nya människor på passen. Hoppas att många stannar kvar och tecknar medlemskap.
Det här gymmet är otroligt dåligt på att marknadsföra sig själva. Deras annonser får mig snarare att vilja ge upp träningen. Favorit hatobjektet nu är en bild på en limpa med ett skärp hårt åtdraget runtom.
Varför skulle en jävla limpa vilja få mig att gå och träna? Obegripligt.  

Nu händer det

Publicerad 2005-10-12 12:17:42 i Dagens,

Tror att jag ska göra något riktigt annorlunda idag. Något revolutionerande. Som förändrar mitt liv. Ger en ny start. Får mig att känna att nu jävlar händer det något.

Jag går hundpromenadrundan åt andra hållet jämfört med hur jag brukar gå.
Undrar om jag kan göra det? Kanske blir för mycket. Tänk om jag inte klarar det. Svåra frågor. Börjar med lite fika först. Förlåt jag menar naturligtvis lunch. En sund och hälsosam lunch.
Men jag åt gröt för 15 minuter sedan så det får bli en lätt lunch. Ett glas PepsiMax får det bli. Måste väl göra resten av familjen sällskap ändå.

Deppa på bloggen

Publicerad 2005-10-11 23:49:47 i Hälsa och ohälsa,

Jag hoppas dock att deprimerade människor fortsätter att blogga.
Jag blir lycklig varje gång jag läser att någon gjort ett framsteg. När någon mår lite bättre. Gläds åt varje framsteg. Blir lika förtvivlad när någon av mina favoriter mår dåligt igen.

Det behöver inte vara krångligare än så.
I livet finns det mycket att vara deprimerad över.
Det finns också oändligt mycket att vara glad över.

Håll höstdepressionerna borta genom att blogga. Låt oss som läser hålla er lite under armarna när det krisar igen. För krisar gör det för dom flesta någon gång i livet.
Det är få människor som går genom hela livet utan att någon gång deppa ihop. Med eller utan bloggar. Men det är roligare att deppa på bloggen än i ensamheten. Eller…?

Bloggdepp

Publicerad 2005-10-11 23:30:54 i Hälsa och ohälsa,

Vi är deprimerade nu. Inte bara en vanlig banal depression. Ja, jag var ironisk när jag skrev ”banal”.

Här pratar vi om stora viktiga depressioner. Bloggare är deprimerade över bloggandet.
Det är stort. Själve Virtanen har skrivit om fenomenet och då är det stort.
Det måste ändå vara en lindrig form av depression. För det enda man behöver göra är ju att sluta blogga. Så är det problemet avhjälpt.


Mörkret

Publicerad 2005-10-11 23:10:46 i TV och DVD,

Nu har jag somnat under filmen Mörkret. Nja, rättare sagt somnade jag inte under filmen. Vet inte riktigt hur man sover just under en film. Jag sov snarare under täcket.
Men i vilket fall som helst har jag sett slutet på filmen tre gånger. Varje gång vandrar Wallander ut i vattnet och står och ser deprimerad ut. Eftersom jag missat sista halvtimmen av filmen tre gånger så vet jag inte riktigt varför han står där.
Går man ut i kallt vatten när man är deprimerad? Jag har aldrig gjort det. Men det kanske är ett alternativ att pröva. Ifall jag blir deprimerad igen.
Jag vet inte vad det är för fel på Wallander filmerna. Kan inte bli riktigt engagerad av dom. Jag har säkert sett Beck filmerna 20 gånger. Är väl inte kvalitets film direkt. Vad Buffy the vampire slayer räknas som vet jag inte. Men betydligt roligare är den serien än senaste Wallander serien.
Men jag ger mig inte. Ska se filmens slut för fjärde gången. Då kanske jag vet varför han vandrar ut i vattnet.

Sömnlös igen

Publicerad 2005-10-11 12:48:28 i Min hälsa,

Nu har halva dagen gått och jag har egentligen lite bråttom. Men det struntar jag i nu.
Funderar på min konstiga sömn istället. I går somnade jag direkt efter att jag fått i mig min mat. Var hungrig efter träningen. Sov några timmar men vaknade kl 12.
Var fortfarande trött så jag läste en stund och trodde att jag skulle somna. Ha!

Klockan åtta på morgonen var jag nog fortfarande vaken. Sen somnade jag och hela dagen blir förskjuten. Det spelar ingen roll idag. Får vara så.

Jag började få ordning på min sömn när jag slutade att lyssna på expertråden. Jag sover när jag kan.
Alla som har sömnproblem har säkert fått rådet att undvika sömn sent på eftermiddagen. Då blir det svårt att somna tidigt på natten.
Det struntar jag i. Så fort jag kan sova då sover jag. Jag har en period tidigt på kvällen vid 18-tiden när jag knappt kan hålla mig vaken. Om jag ändå tvingar mig att vara vaken så dröjer det ändå fram till klockan 03 innan jag börjar bli trött.

Problemet är väl när man ska vara på jobbet en viss tid. Eller har barn som ska skjutsas till skolor eller dagis.

Hur gör ni som har sömnproblem nu? Har sömnen förbättrats eller är det likadant?

Help!

Publicerad 2005-10-11 06:32:11 i Lite av varje,Min mail är fortfarande besvärlig. Finns det någon som kan hjälpa mig?
Jag skriver ut mina mail ibland och vill då att texten på utskrifterna ska vara i Times.
Med serafer. Lättare att läsa på papper.
När jag läser mailen direkt på skärmen är den som vanligt i Arial. Precis som jag vill ha det.

Så har det fungerat under en längre tid.

Men helt plötsligt skrivs alla mail ut i Arial.
Med liten svårläst text. Jag kan öka storleken på texten med det blir fortfarande i Arial.

Jag hittar inte funktionen som kan åtgärda problemet.

Hjälp!


 


Combat

Publicerad 2005-10-10 20:06:36 i Träning,

Det blev ett träningspass idag. Body Combat igen. Jag är nästan lite imponerad av mig själv. Känns bara skönt att träna. Lider inte alls.

Nu är jag dessutom mycket hungrig. Måste ha mat.

Är trött! Borde sova lite efter maten.

Men först ska jag äta. Mums!

 

Träningskompis

Publicerad 2005-10-10 12:21:32 i Träning,

Nu ligger hunden och väntar på att vi ska gå på promenad. Fast hon var ute kl 10 och gick en rejäl runda med grannen. Ändå är rutinerna viktiga.
Jag sov till 11 i dag. Härligt! Precis vad jag behövde.
Vill helst lägga mig igen och fortsätta läsa boken av Patricia Cornwell, Trace. Måste kolla igen när hennes nästa bok släpps ut.

Träningsdag idag för mig. Är StepIn dagar på gymmet med fri träning för vänner. Mina vänner vägrar att träna på gym.
Är både bra och dåligt att ha en träningskompis. Bra om vi är lika engagerade båda två. Men hopplöst när kompisen är seg och drar ner mitt tempo. Händer ibland på promenaderna. Jag är i toppform och min vän är seg som… Då blir jag irriterad. Kunde väl lika gärna ha stannat hemma då. Men igår var jag seg. Hade inte särskilt stor lust att gå. Det blev ändå en bra promenad.

Tre årstider

Publicerad 2005-10-09 22:21:08 i Årstider,

Vi har nog bara tre årstider där jag bor. Våren märks knappt. Det är vinter och sen blir det sommar direkt.
För min del fick det gärna vara sommar året om.
Min långtidsplan ligger fast. Jag vill lämna kyla och snö.
Jag vill flytta till ett varmare land.
Årstidernas variationer är något som många älskar.
Jag gör inte det.Vintermys

Publicerad 2005-10-09 21:48:10 i Årstider,

Finns bara en sak som är bra med vintern.

Julen.
Jag gillar julen.
Julklappar – får nästan inga men det spelar ingen roll. Hunden får desto fler.
Julgran – jadå!
Julmat – nja den kan jag stå över.
Julpynt – Yes! Kul med första advent. Då kan man börja plocka fram pyntet.
Julglögg – sött, sliskigt men luktar gott.
Mina fina röda julplädar får komma fram. Mys på hög nivå att kura ihop sig under dom med en bra bok och lite choklad.

Men jag kan fira jul utan snö. Kan titta på någon riktig vinterfilm i tv. Det räcker.
Det går utmärkt att julpynta ändå. 
Glömmer aldrig när jag hade julpyntat första gången när jag bodde ihop med L. Han var van vid min lägenhet där det var mycket blått och vitt i inredningen. Svala lugna färger.
Men så blev det jul och då tänkte jag chocka honom ordentligt. Alltså fram med allt. Hade förstått att han inte direkt älskade för mycket julpynt. Lika bra med chockterapi på en gång tänkte jag.
I sovrummet hade jag bäddat med påslakan med röda hjärtan. Mina mysplädar i rött med änglar låg snyggt över sängarna istället för något trist överkast. Har förresten aldrig överkast. Utan kör med snygga plädar. Julljusstake i fönstret. Kring gardinerna hade jag knutit röda stora sidenband i söta rosetter. Hunden hade en röd filt i sin säng. En ful tomte står på skrivbordet. Som pricken över i lyste IKEAS porrlampa Mylonit i rött. En hel orgie i rött alltså.
Han gick in i sovrummet. Lagom trött efter jobbet. Sen blev det bara tyst. När jag smög efter och tittade in ser jag att han står som fastfrusen i golvet. Tittar på det tidigare så smakfullt inredda sovrummet som nu sprakar i julrött. ”Kan du ta bort tomten”, viskar han. ”Den stirrar på mig!”. ”Jaaa det kan jag väl” sa jag.
För den var ju för jävla ful. Resten vande han sig vid. Porrlampan fick jag inte ta bort alls. Tillslut bytte jag ut den mot en grön Mylonitlampa.       

David Caruso

Publicerad 2005-10-09 02:49:18 i Sweets for my sweet,

Undrar om jag ska ta och väcka min käre alkoholistkompis som förmodligen ligger och sover söta fylledrömmar?
Nej, det är väl lika lågt som hans fyllesamtal.

Kollar några fler avsnitt av CSI Miami istället. Jag gillar verkligen David Caruso.
Har ingen lust att sova i natt.
Är fortfarande lite förbannad.

Men imorgon är allt glömt.
I morgon ska jag äta tårta. Yes!

Att kräkas eller inte kräkas

Publicerad 2005-10-08 20:37:32 i Sweets for my sweet,

Nu fick jag helgens fyllesamtal. Ojojoj vad kul det är. Om han åtminstone hade humor.
I normala fall har han det. Men lika snabbt som spriten rinner ner i halsen lika snabbt rinner humorn ut från hjärnan. Rakt ut genom öronen tror jag. Aggressiv och spydig.
Nu var jag snabb och stängde av telefonen. Men spydigheterna hinner etsa sig fast ändå.
För han vet precis hur han ska uttrycka sig för att det ska göra riktigt ont. Hur full han ändå är.

Inte illa jobbat. Drängfull klockan åtta på kvällen. Faan ta detta supande.
Jag blir så förbannad att jag tror jag kräks. Men det vore väl synd på en skön lördagskväll.
Jag gillar inte att spy. Urk.
Mer än verbalt. Nu har jag gjort min verbala spya så nu får det väl räcka.
Dags för något trevligare!

Mode eller porr

Publicerad 2005-10-07 20:10:18 i Dagens,

Nu är det dags att sexa till sig. Hela köret! Här ska inget krut sparas.
Hann med en snabb brasiliansk igår så det slipper jag.

Jag förstår faktiskt inte vad några tjejer och killar har emot modebloggar. Det är hur kul som helst. Jag gillar kvällstidningar också. Läser träningstidningar som den värsta fanatiker. Kan ägna timmar åt tv serier som är så sjuka att jag verkligen funderar på hur det står till i huvudet på mig själv. För att inte tala om alla deckare som handlar om mord, mord och åter mord. Jag älskar deckare!
Skulle inte vara roligt att se mig visa dagens outfit. Jag ser lika trist ut jämt. Men om jag inte hade läst modebloggarna skulle jag inte ha en aning om vad jag går miste om.

Allvarligt talat så tycker jag att tjejerna ska fortsätta skriva modebloggar så länge dom vill.
Hur länge har vi inte sett killars intressen breda ut sig överallt? Vem gnäller över alla tidningar som handlar om bilar, segling, golf, flugfiske eller vad det nu kan handla om. För att inte tala om alla skriverier om sport som nästan är på gränsen till flåsande het porr.

ica är skit

Publicerad 2005-10-07 17:12:47 i Lite av varje,

Inte gick det att ta det lugnt idag. Jag upptäcker att min lokala ica butik har tagit bort min favorit snabbmat. När jag frågar personalen om varför dom har gjort det får jag olika svar av typen. ”Vet inte”, ”tror du inte att man har ersatt den med…”, ”vår frysdiskexpert har fikarast”. Sen kommer en äldre dam som helt frankt påstår att det inte finns någon mat som heter det jag påstår. Jaha du! Tack för det.

Jag åker till närmaste större ica butik och köper en kartong av mat eländet. Frågar personalen där om orsaken till att dom har kvar mitt favoritkäk. Beror det på att den affären är en kvantumbutik och den andra är en supermarketbutik? Men där är frysdisk experten på lunch så några svar kunde jag inte få. Men kvinnan i kvantumbutiken är trevlig och faktiskt lika irriterad som jag är över skiticas fasoner. Dom får prata med galna kunder varje dag. Ja, alltså kunder som är galna av ilska över att bli tvingade att köpa något euroshopper elände som ingen vill ha.

Åker tillbaka till supermarketbutiken och visar kartongen med mat och säger att så här ser maten ut. Nu vill jag veta varför ni inte säljer den.

Efter några minuter kommer hon tillbaka och berättar att just den här maten säljer så dåligt. Vi tar bort den ur sortimentet för att vi ibland bara säljer en kartong per vecka. Vilket kvalificerat skitprat! Jag ensam köper ju för faan mer än en kartong per vecka.

Vad har dom ersatt maten med? Naturligtvis icas eget märke. Vad annars?

 

Vansinnig

Publicerad 2005-10-07 12:07:25 i Dagens,

Jag blir vansinnig!
Jag kan inte justera textstorleken vid utskrifter av mina mail.
Alla utskrifter blir i pytteliten text i fel teckensnitt.

Det fungerade utmärkt för några dagar sedan.
Inget konstigt när jag läser mailen.

Jag blir vansinnig!
Vansinnig på mig själv.
För hur svårt kan det vara? 

Andas

Publicerad 2005-10-07 12:02:27 i Min hälsa,

Idag ska jag träna på att ta det lugnt.

Gå en lång skön promenad med min hund. Mysa i solen.

För nu har jag nyss skrikit åt omgivningen. Bett dom fara ända in i…

Jag behöver lugn och ro.

 

 

Jag kan mutas

Publicerad 2005-10-07 00:06:23 i Dagens,

Googlade på några ord för att se hur folk hittar till mig på bloggen.
Ja, nu gör jag reklam för mediciner som jag inte äter. Kul! Eller…?

Men läkemedelsbolagen får gärna betala mig för det. Jag är inte så krånglig när det gäller mutor. Det duger med pengar! Eller hotellrum. Eller…
Jag kan skriva en lång lista på vad jag vill ha.
Men pengar är nog bäst.


Storleken har betydelse

Publicerad 2005-10-06 19:54:37 i Dagens,

Nu gjorde jag det dummaste jag kan göra. Struntade i att äta. Gick och la mig och sov utan att ta någon smärtlindrande medicin. Struntade i att åka på någon träning. Resultatet blev att jag är stel som en bräda i hela kroppen. Har lika ont fortfarande. Är sur på mig själv för att jag inte bestämde mig.
Inte har jag så stor prestationsångest över min träning. Men det är ändå bättre att välja.
Antingen kura i sängen med rejäl dos smärtlindring eller också se till att komma iväg på träningen.
Finns det något mer jag kan gnälla över? Ska tänka efter lite.

Jo, texten på mina mail är fortfarande för liten när jag gör utskrifter. Idag blev den helt plötsligt lite större utan att jag gjort något. Men inte tillräckligt stor.

Våldvila

Publicerad 2005-10-06 16:37:03 i Dagens,

Nu har jag ont igen och vill helst lägga mig ner och sova.
Att handla är verkligen skit! Uträtta ärenden. Stressa runt som en galning. Jag hatar det!
Sen kommer man hem med en massa mat som tar slut efter några dagar igen. Sen är det dags att börja om.
Om jag åtminstone hade fått shoppa kläder. Men trist mat. Nej!

Vill gärna ta en trippeldos av painkillers nu.
Tror att jag ska strunta i det. Får nöja mig med den vanliga dosen på kvällen.
Kanske ska våldvila lite först.
Sen åka till gymmet och delta i ett Body Combat pass. Få så mycket träningsvärk att jag inte känner någon annan värk.
För det är skillnad på värk och värk.


Desperat hemmafru på hotell

Publicerad 2005-10-06 11:54:31 i Dagens,

Min medicinering igår kväll fungerade utmärkt. Jag är pigg och glad som en liten solstråle nu.
Snart ska jag hämta min nyreparerade bil. Det blir dyrt. Då sjunker humöret något. Men bilen vill jag ha tillbaka.
Sen ska jag handla. Då kommer humöret att sjunka rejält. Fy för affärer. Jag struntar i maten. Blir aldrig någon hemmafru. Men desperat är jag ibland.

Vill bo på hotell. Nu!


Svartsjuk på blåmärken

Publicerad 2005-10-06 00:13:10 i Sweets for my sweet,

Pyrets svartsjuka är inte farlig. Snarare lite komisk. Jag har känt honom i sen jag var mycket ung. Han är inte en våldsam man.
Jag får så lätt blåmärken. Skrev om det tidigare. Läs här.
Räcker att man petar på mig så får jag ett blåmärke.
Brukar skämta med Pyret om att han har gett mig några rejäla blåmärken när vi har träffats.
Det har han aldrig riktigt trott på. I somras fick han se hur jag såg ut. Med alla mina blåmärken. Han blev skiträdd! Vågade knappt ta i mig. Jag förklarade och förklarade men det hjälpte inte. Tog många dagars ”terapi” innan han kunde koppla av igen.

Nu när jag tränar igen så har jag otroligt mycket blåmärken överallt. Mest på benen.
Nu har jag lyckats få blåmärken även på insidan av låren. Måste nog säga att jag kommer att ha lite svårt att förklara hur jag har fått dom.
Vad är det för träning som ger blåmärken där?

Droga rätt!

Publicerad 2005-10-05 21:09:27 i Min hälsa,

Inte klagade Million dollar baby på lite värk. Det var betydligt värre saker som fick henne att ge upp.

Men jag gillar att klaga.

Min värk just idag beror på bilen.
Nej, jag har inte haft sex i bilen. Då hade jag nästan kunnat ta värken med ett leende.
Allt är Bilprovningens fel. Som lät mig vänta i 40 minuter. Inklämd i min fars bil.

Märk väl att inget är mitt fel. Nejdå, jag är som sagt ofelbar.
Kunde möjligen ha förutsett att det skulle vara så lång väntetid när man inte bokar tid för ombesiktning.
En ombesiktning som tog 2 minuter om man bortser från väntetiden.

Jag kunde ha smällt i mig en dos painkillers före bilresan. Men jag har lite problem med den saken. Tycker inte att bilkörning och drugs hör ihop.

Faan nu mår jag illa igen. Dags för lite vila. Finns piller mot illamående också. Men då blir man trött.
Jag ska inte vara trött imorgon. Ingen hangover av mediciner. No more.

Det är en hel vetenskap att droga bort värk på rätt sätt. Jag tror att jag ska skriva en avhandling om saken. Läkarlinjerna borde åtminstone bjuda in mig så blivande läkare får lära sig lite om smärtlindring på ett effektivt sätt.
Läkare är amatörer!  

Morfin tack

Publicerad 2005-10-05 20:34:35 i Min hälsa,

Jag vill ha en rejäl morfindos nu. Intravenöst. En rejäl shot rakt i blodomloppet.
Inte för att jag har särskilt tråkigt ikväll.

Utan för att jag har så ont. Ibland glömmer jag. Hur jävla mycket det kan värka i kroppen.
Känns ofattbart att jag ibland får så ont att jag svimmar av smärta. Inte kan sitta, stå eller gå. Blir yr och spyfärdig av värk i nacken.

Det är bara sängen och en rejäl dos av allt som finns i form av värktabletter som hjälper.
En näve med piller i olika färger.
Härda ut.
Numera lindras ju värken efter några timmar. Bara jag får sova. Bara jag kan ta mina piller.

Nu hjälper det tyvärr inte med moffe. Annars skulle Ketogan finnas i mitt husapotek. 
Men nejdå. Inte ens en morfinpump gav min värk i nacken någon särskild lindring. Det var kanske lika bra. Morfin är väl inte läkares favoritmedicin precis.

Fast jag längtar efter en Quick fix ändå.


Gamla bilar

Publicerad 2005-10-05 11:37:20 i Dagens,

Nu är det mycket med bilarna.
Ska vara snäll flicka och åka till Bilprovningen med min fars bil.
Min bil blir väl färdigreparerad för den här gången snart. Sen blir det dags att öppna plånboken och vräka ut pengar till verkstaden. Ska väl överleva det också.

Men först ska jag gå en härlig promenad med hunden. Hunden kommer alltid först.
Soligt och varmt ute idag. Inte dumt!

Dagens träning

Publicerad 2005-10-04 20:58:13 i Träning,

Jag fick mail från min fystränare som undrade om det fungerar bra med träningen.
Det fungerar ju bra. Vilken tur! Då slipper jag känna prestationsångest över det.
Är nog bara att planera in ett Body Combat pass till denna vecka. Jag satsar på det passet ett tag. Så jag lär mig något ordentligt. I stället för att testa alla pass på en gång.
Gäller att få in en bra vana också. Är lätt att åka till gymmet nu. Men när det blir snö. Burr!
Då blir jag en mästare på ursäkter igen.

Han är lite tuff min fystränare! Inte dumt alls. Går inte att fega undan nu.
Han kommer nog att mosa mina ursäkter om snö och kyla och…


Dagens hårrapport

Publicerad 2005-10-04 20:49:33 i Lite av varje,

Först slingor för att förstöra håret lite. Mitt hår är babymjukt i vanliga fall. Ligger platt och smetat kring huvudet. Därför behövs det många blekta slingor som förändrar hårets struktur lite. Sen en toning över alltihopa. Plustoning skulle användas idag. För att färgen ska hålla lite längre tid.
Jodå, jag kan berätta att det blev mycket färg. Nu är håret morotsfärgat. Yes! Inte vad jag hade tänkt mig. Men den som anmärker på färgen ska få en spark i häcken.
Vilket gör att jag automatiskt kommer in på nästa ämne.

Dagens sömnrapport

Publicerad 2005-10-04 20:47:17 i Min hälsa,

Efter att ha gnällt i flera månader om mina sömnproblem blir jag nu helt störd av att sova mer normalt. Hinner ju ingenting.

Somnade innan jag hann se Million dollar baby. Måste behålla filmen ett dygn till.

Somnade precis när jag började läsa Patricia Cornwells senaste bok. Hur kan det gå till?

Nu kan jag skriva 2 miljoner nya inlägg om vilket elände det är att sova så mycket.

Tänker inte på sex

Publicerad 2005-10-04 17:27:05 i Sweets for my sweet,

Pratade med Pyret på telefon idag. Vi pratade om träning, jobbet och om nästan varenda oväsentlig sak man kunde hitta att prata om. Jag blev lite otålig och tyckte att nu måste vi komma in på livets väsentligheter. Nämligen sex.
Då säger han att ”jag tänker sällan på sex nuförtiden”. Va?
Vadå? Vill han inte tänka på att ha sex med mig?
Eller får han så mycket att han inte ens orkar tänka på det. Med andra eller…? Ja, orkar han det så finns det väl hopp.
Vill han ha mindre prat och mer verkstad?
Är karleländet på väg att bli impotent? 

Jamen, jag vill ju gärna veta.
Fråga honom direkt? Nej, han tyckte det var lite jobbigt när vi kom in på det området igen.
Jag brukar aldrig prata ut. Inte min grej precis. Jag brukar lyssna. Han kan inte skylla på att jag pratar ihjäl honom.

Vad är det för fel på män nuförtiden? Har dom slutat att tänka på sex också?
Är det bara kvinnor som tänker på sex nu? Eller möjligen bara jag?


Frågor och svar

Publicerad 2005-10-04 01:29:12 i Lite av varje,

Här kommer svaren Vic!

Hur kom det sig att du började blogga? Varför alltså?
Ville skriva om mina tankar och åsikter. Hade funderat en lång tid på att göra en hemsida. Det var så krångligt att göra hemsidan. Fastnade i HTML koder och började aldrig skriva.

Det här med blogg var ju sommarens fluga. När upptäckte du fenomenet blogg?
Jag tror att det var Linda Skugge som skrev om hur fantastiskt det var med bloggar.

Vad handlar din blogg egentligen om?
Den handlar om mig. Om mina åsikter och om allt som för tillfället roar mig.

Vad vill du uppnå med ditt bloggande?
Vill nog mest skriva av mig. Ibland testa mina åsikter på andra människor.

Tröttnar du aldrig på att blogga? Prestationsångest?
Nej, jag tröttnar inte. Ibland har jag inte tid. Men har aldrig tröttnat. Prestationsångest kan jag känna ibland. Speciellt när det är en dag när många läser mina inlägg. Då vill jag leverera något bra.

Känner du att du har ett ansvar gentemot dina läsare att skriva bra?
Både ja och nej. Kanske är det mest prestationsångest. Nu skriver jag ju inte om så allvarliga frågor. Men jag vill att det ska vara bra ändå.

Kan man skriva om vad som helst i en blogg?
Ja, det tycker jag.

Vad skriver du inte om i bloggen och varför?
Utmanar gränserna hela tiden. Vill dock inte namnge personer jag känner. Alla uppskattar inte att bli ”kända” på min blogg.

Läser du andras bloggar? Om ja varför och vilka? Om nej, varför inte?
Jag läser mängder av bloggar. Söker efter nya hela tiden. Blir glad när jag får kommentarer på mina inlägg för då hittar jag nya intressanta bloggar.

Om du måste nämna en "bloggidol" vem blir det då och varför?
Kan inte nämna någon. Det varierar.

Hur många besökare har du i snitt per dag?
Det varierar mellan 200-300.

Vilka är dina läsare?
Dom som skriver kommentarer är lätta att hitta. Annars är det svårt att säga.

Vilka vill du ska läsa din blogg respektive inte läsa?
Alla får naturligtvis läsa min blogg. Från början ville jag vara helt anonym. Nu spelar det inte så stor roll längre.

Vilka reaktioner har du fått på din blogg?
Positiva reaktioner för det mesta. Dom andra klickar nog snabbt bort mig.

Hur länge kommer du att fortsätta blogga?
När jag tröttnar lägger jag av.

Hur kommer du att se tillbaka på din blogg i framtiden?
Som mitt eget mycket speciella projekt.

Hur kommer du att spara dina blogginlägg för framtiden?
Jag sparar inläggen. Men det är ingen katastrof om allt försvinner. Är inte sentimental på det sättet.

Bloggfenomenets framtid?
Har alltid funnits människor som skrivit dagbok på olika sätt. Men om just bloggandets framtid vet jag inget.

Vad har bloggen gett dig?
En mycket speciell gemenskap med andra bloggare. Finns alltid någon som kan få mig att må lite bättre när jag behöver det. Även om det är klockan tre på natten.


Kränkt?

Publicerad 2005-10-04 00:29:06 i Årstider,

Ibland är det nog svårt att ge igen direkt. Man blir så ställd. Kommer på efteråt vad man borde ha gjort. Andra gånger är trakasserierna så svåra att ingen klarar sig ensam.

Jag undrar ändå om det inte skulle vara bättre om de som blivit trakasserade slog tillbaka istället. På samma sätt. Åtminstone ibland.

För anmälningar slutar ofta med att ord står mot ord. De som blivit trakasserade känner sig illa behandlade medan processen pågår.
Ofta används ordet kränkt för att beskriva hur de mår.
Detta ord som snabbt blev så vanligt överallt. Alla känner sig kränkta nu för tiden.
Det går inte en dag utan att jag läser att någon känner sig kränkt över något.
Får återkomma om det.

Nu ska jag titta på Hilary Swank och se hur hon klarar av att undvika att bli kränkt.
Några tips om hur man slår tillbaka får jag kanske på köpet.

Slå tillbaka?

Publicerad 2005-10-04 00:07:23 i Tankar,

Trakasserier på jobbet. Läste om det idag. Den artikeln handlade om sexuella trakasserier. Anmäl alltid, var rådet i den tidningen.

Pratade med en kompis om vad hon hade varit med om. Hon hade inte anmält.
Hade en lite annan taktik för att ta hand om problemet. En av hennes chefer var lite halvgalen. Han hade tryckt ner henne på ett bord och försökt köra upp handen under kjolen. Kul va?
Vid ett annat tillfälle hade han klämt henne rejält på bröstet. Hon var gravid då och tyckte att nu jävlar går det för långt. Så hon försökte snabbt grabba tag i kulorna på chefen. Missade lite så det blev nog mest att hon klöste honom lite med naglarna. Rejäla naglar hade hon så karlstackaren blev livrädd.
Han slet sig loss och sprang in i fikarummet och beklagade sig för dom andra tjejerna som jobbade där. Gissa om han fick något medhåll?

Efter det fick hon vara ifred. När hon slutade sa chefen att hon var den värsta medarbetare han någonsin haft. Hon tog det som en komplimang.

Är det en bättre taktik att ge igen?

Million dollar baby

Publicerad 2005-10-03 23:49:37 i TV och DVD,

Senare i natt ska jag se filmen Million dollar baby. Bara för att instruktören på gymmet nämnde den på Body Combat passet idag. Han frågade om det fanns några blivande Million dollar babys där. Jag vill gärna bli en million dollar baby.
Eller kanske inte. Jag har ju inte sett filmen ännu.

Lyxiga halvdagar

Publicerad 2005-10-03 23:40:08 i Dagens,

Lyxdag imorgon. Ska fixa håret. Klippa, slinga och tona. Plustoning ska min frisör göra.
Har ingen aning om vad det är. Det är nog inte samma sak som att vara pluskund på Apoteket. Synd för jag skulle behöva lite rabatt.

Sen ska bilen lämnas på verkstad. Men det är väl ingen lyx. Blir alltid dyrt.

Får väl en halv lyxdag då. Resten av dagen har jag ångest över hur dyr bilreparationen blir.
Att frisörbesöket också blir dyrt är en helt annan sak.

 

Vakna Piteå

Publicerad 2005-10-03 20:51:08 i Dagens,

Snälla Piteåbor!

Läs mitt inlägg om paltkoma på mentalsjukhuset. Ni kan säkert svaret på mina frågor. Jag grubblar dag och natt på

 1. Vad heter paltkoma på dialekt? Hur stavas det?
 2. Vad hette/heter hotellet. Ah, nu kom jag på det. Hotell Bellona.
  Finns det kvar?
 3. Vad hette mentalsjukhuset som man byggde om?
   

Det här är allvarliga frågor.

Vad jag saknar Piteå!

Combat tjejen

Publicerad 2005-10-03 20:46:38 i Träning,

Efter den sovdagen så var jag i toppform för ett Body Combat pass! Rejält med mat i god tid före passet och sen var jag laddad.

Borde gå två gånger per vecka. Är lite irriterande att inte kunna rörelserna. Det är ju inte svårt. Får leta någon tidning där alla rörelser finns beskrivna. Sen får jag, den lilla teoretikern, läsa och öva hemma.

Konditionen har jag. Är inga problem med att hänga med rent konditionsmässigt.
Men hjärnan släpar efter lite. Fick några tips av instruktören om vad jag kan göra när jag får hjärnsläpp. Men jag orkar inte berätta för alla att jag har varit sjuk så mycket förut. Det är skönt att ingen vet något om min bakgrund. Dom brukar titta så deltagande på mig då. Urk för det.
Nej, det passar bättre med en som står och skriker åt mig att jag ska sluta fega.
Inte för att den här instruktören någonsin gör det.
Men inget klemande på gymmet!

Inte som Carrie

Publicerad 2005-10-03 20:26:56 i Min hälsa,

Det blev en konstig dag idag. Var helt slut på morgonen.
Orkade knappt kliva upp ur sängen.
Som tur var fanns min granne hemma så jag kunde få hjälp med hunden. Hade ont i magen och kände mig allmänt sjuk.
Grannen tog hand om hundpromenaderna och jag sov.

Ner med persiennerna, ner med mörkläggningsrullgardinen och på med mina ”eyecover for travel”. Öronproppar också.

Tur att ingen såg mig. Ser inte alls ut som Carrie i Sex and the City.

Dom mörkblå gardinerna är inte dumma när det gäller mörkläggning soliga dagar.
Det var så skönt! Jag sov och blev inte störd av någon. Inga ljud som väckte mig heller.
Blir mer och mer känslig för ljud. Flyger rakt upp ur sängen när något oväntat ljud hörs.
Bott på landet för länge?

Paltkoma på mentalsjukhuset

Publicerad 2005-10-02 23:47:56 i Dagens,

Trodde ni att jag hade somnat?
Det hade jag.
Har sovit som klubbad av en gris. Igen. Eller var det som en klubbad säl. Nej, jag har inte blivit klubbad av någon stackars gris eller ens klubbat någon söt säl.
Det var nog paltkoma. Fast jag fick det av paj. Pajkoma?
Finns ju ett ”riktigt” uttryck för just paltkoma. Men jag kan inte stava till det. Jag kan uttala ordet.
Nu gör jag det. Hörde ni?

Borde verkligen kunna stava till ordet också med tanke på hur ofta jag varit i dom delar av Sverige där man äter palt. Nej, inte Stockholm.

Piteå förstås. Faan vad jag har roat mig i Piteå!
Det kanske berodde på att vi jobbade så många timmar under våra fabriksförsök i Munksund. Att allt kändes roligt när jag kom ut därifrån. Men det stämmer inte heller.
Ett av dom mest fräscha hotellrum jag bott i fanns faktiskt i just Munksund.
Det var det gamla mentalsjukhuset som delvis hade byggts om till hotell. Jag driver inte med er. Det var fräscha, snyggt möblerade rum. Estetiskt tilltalande. Visserligen var det galler för fönstren men bortsett från det… Nej, nej det sista var fel! Fanns inga galler.
Undrar om hotellet finns kvar?

Middagar och mailstrul

Publicerad 2005-10-02 17:47:42 i Dagens,

Våra middagar går verkligen fort. Inte för att maten är tråkig utan för att alla vill bort från matbordet.

Jag avskyr att sitta vid ett köksbord. Vill helst sitta i en skön soffa och äta.
Absolut inte för att jag gillar att slafsa i mig maten. Bordsskick är trevligt.
Men jag får så otroligt ont i nacken och ryggen av dom flesta köksmöbler. Köksstolar är ofta otroligt obekväma. Blir bara en evig pina att sitta stilla.
När jag får råd att köpa nya möbler till köket ska jag välja mycket noggrant. Bekväma, sköna stolar ska jag ha. Inte några hårda trästolar som pinar sönder ryggen. Mjuka sköna stolar. Får väl fortsätta att drömma om det.

En annan sak jag drömmer om nu är att någon fixar en inställning i min dator. När jag skriver ut mina mail så blir texten helt plötsligt pytteliten. Behövs både glasögon och förstoringsglas för att läsa mailen.
Var har jag pillat nu då? Jag har inte rört några funktioner som har med mina mail att göra.

Blir så irriterad att jag måste äta lite godis. Efter blåbärspajen.

Inte förbannad

Publicerad 2005-10-02 16:31:37 i Dagens,

Men det kostar på att bli så förbannad. Städning är väl inte min pryl men det måste ju göras ibland.
Det är onödigt att få såna utbrott för rena bagateller. Nu är det kanske mest bagateller som gör att man blir så förbannad hemma. Sällan världskatastroferna som gör att det brinner i huvudet så snabbt just på hemmaplan. Utan mest skitsaker som får en ur balans.
Nu ska jag profylaxandas ett tag och sen ska jag leka trivsel-Torsten. Nej, det kanske var Göran Persson som var trivsel-Torsten. Egentligen sa han väl att han inte var någon…
Vad jag tjatar om Göran Persson!

Men ni förstår säkert vad jag menar ändå. Jag ska bjuda på blåbärspaj och vara snäll och trevlig.

Sen ska jag börja med yoga imorgon så jag blir mer harmonisk.
Nej nej det ska jag inte!
Jag ska gå på Body Combat och sparka skiten ur min osynliga fiende på träningspasset.
Sen kommer jag att vara harmonisk i flera minuter!


Förbannad

Publicerad 2005-10-02 16:28:41 i Dagens,

Har jag berättat att jag kan vara väldigt arbetselak?
Om inte, så berättar jag det nu!

Fönsterputsning går ganska snabbt. Kan fixa just det här fönstret på två minuter. Överdriver aaaningen, men snabbt går det.
När det däremot tar två timmar att hitta dom få grejor som behövs, ja då jävlar blir jag vansinnig.
Är aldrig mitt fel att städprylarna inte finns där dom borde finnas. Nej då, jag är ofelbar!
Nu letade jag efter en fönsterskrapa tills hjärnan nästan kokade. Hittade flera gamla fönsterskrapor men inte den som jag använde för ca två veckor sedan. På den tiden har mina närmast sörjande hunnit flytta på alla prylar.
Vad jag letade! Det hade nog gått fortare att kasta sig i bilen och köra 1 mil för att köpa en ny fönsterskrapa.

Nu blev jag tvärtjurig. Dumtjurig! Skulle putsa fönstret om jag så skulle dö på kuppen. Var nog nära att jag gjorde det, men då hade jag åtminstone dött med ett rent sovrumsfönster.

Skrapan jag använde fick fönstret att bli randigt. Blev inte snyggt. Men rent är det åtminstone. När jag hade lugnat ner mig lite var det dags för nästa prövning. Gardinerna skulle hängas upp. Jag svor så högt och så länge att vår stackars granne kom och frågade om han kunde hjälpa till. Precis när han klev in i rummet fick jag gardinstångseländet på plats.

Ilska är en ganska bra drivkraft ibland!

Lat

Publicerad 2005-10-02 11:49:37 i Lite av varje,

Ligger förresten efter med allting. Inte bara med läsningen.
Tycker alltid att det är så grått ute när jag tittar ut genom sovrumsfönstret på morgonen.
Ja, idag är det grått ute men annars så beror det på att just det fönstret är oputsat. Undrar om jag ska göra ett ryck idag? Tar inte lång tid att putsa ett fönster. Blir så fint om jag byter gardiner också.

Men det är ju söndag.
I morgon är det måndag. Nästa dag är det…
Nej skärpning nu.  


Patricia Cornwell for ever

Publicerad 2005-10-02 11:25:53 i Böcker,

Genom ett tips från Kimmi upptäckte jag att det snart kommer ut en ny bok av Patricia Cornwell. Predator.
När jag dök in på Cornwells hemsida märkte jag att det finns en bok som inte är översatt till svenska ännu. Trace heter den boken. Kan inte förstå att jag ligger så långt efter i mitt läsande. Nu måste jag skärpa mig. Beställde naturligtvis boken omedelbart.

Vilken lycka!

Hälsporre - Alex

Publicerad 2005-10-02 00:33:52 i Hälsporre,

Nu ska jag skriva om sjukdomar igen.
Om hälsporre. Har en hel kategori som bara handlar om det. Det här riktar jag speciellt till Alex.
För det är ett elände som många plågas av. Jag är så förtvivlad över att många i sjukvården inte förstår hur vanligt det är. Denna sjuka vård.
Mina problem med värk i hälen är inne på femte året nu.
Har precis som du provat det mesta. Mina och andras tips finns på bloggen. Något mer har jag inte hittat.

Men nu har det hänt något positivt! Jag har inte ont längre. Är inte så säker på att det varar för evigt men det är ljuvligt att slippa värken.
Jag har inte gjort något speciellt heller för att bli bättre. Värken försvann helt plötsligt.

Nu har jag belastat foten rejält med både långa promenader och konditionsträning på gymmet. Har stampat en hel del med min onda fot i golvet på gymmet men värken håller sig borta.
Använder mina specialgjorda sulor både på gymmet och ute i skogen.
Har precis skaffat ett par nya sulor. Märkte då vad jag trampat ner dom gamla.
Var tvungen att sluta tejpa foten för att jag blev allergisk mot tejpen. Är bara i undantagsfall som jag gör det nu för säkerhets skull.

Har läkarna rätt ändå? Att prognosen är god? Jag vet inte.
Men nog kan man bli bra. Finns en risk att besvären kommer tillbaka.
Jag känner mig ändå positiv nu. För så här lång tid har jag aldrig varit smärtfri.

Kortisonsprutor är något man skrämmer folk med nu. Det finns säkert fog för varningar. Möjligt att man helt har slutat att ge kortisonsprutor på vårdcentralerna.
Men ta det lugnt! Jag har fått minst tre (eller fyra) sprutor i hälen och nog har jag kvar fettvävnad så det räcker.

Jag är helt smärtfri nu. Har varit det i flera månader. Trots tuffa tag.

Ni andra som skrivit om samma problem kanske kan komma med en uppdatering om hur det har gått för er. Finns det någon som känner till någon specialist? Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med det.

Frossar inte

Publicerad 2005-10-01 22:34:43 i Hälsa och ohälsa,

Jag är intresserad av hur människor mår. Det beror inte på något slags frossande i andra människors elände. Har frossat i mitt eget lilla elände i så många år att det räcker och blir över.

Jag vill faktiskt läsa allt om vilka mediciner människor käkar mot olika sjukdomar. När jag läser en blogg där någon skriver att dom har fått en ny medicin vill jag så gärna veta vilken den medicinen är att jag får behärska mig för att inte börja spamma personen ifråga.
Ibland frågar jag naturligtvis och får för det mesta svar.
Nu är det länge sedan jag själv åt några ”roliga” mediciner. Käkar några painkillers och sömntabletter ibland.
Ni kan vara helt lugna. Jag ska inte skicka ut någon frågelista på bloggen om vilka mediciner ni äter.
Men jag kommer nog att fråga. Hoppas att ni förstår lite bättre om varför jag ställer mina frågor.

Jag är bara genuint intresserad!


Yrkesskada?

Publicerad 2005-10-01 22:29:35 i Hälsa och ohälsa,

Att jag gillar att läsa om andras sjukdomar är kanske lite annorlunda.
Jag skyller på att jag jobbade i sjukvården under några år. Mest på olika vårdcentraler.
Brukar säga att det är en typisk yrkesskada.

Nu jobbade jag betydligt längre tid med forskning åt skogsindustrin men det är så tråkigt att prata om. Finns få människor utanför branschen som någonsin förstod vad jag forskade om. Det var ett smalt område. Ändå det absolut roligaste område jag har arbetat med i mitt liv.

Men hälsa och ohälsa kan man prata med alla människor om. Nästan alla har någon gång suttit på vårdcentralen och svurit över inkompetenta läkare eller omänskliga väntetider.

När jag jobbade fackligt märkte jag att det fanns ett område som nästan var tabubelagt på vår friska arbetsplats inom skogsindustrin.
Nämligen sjukdomar och dess konsekvenser för dom som drabbas. Eftersom jag själv blev sjuk så vågade mina arbetskamrater ändå smyga in och prata lite. Dom litade på mig. Tystnadsplikten som var helig inom sjukvården gällde nog inte för alla fackliga företrädare på den arbetsplatsen.

Om mig

Publicerad 2005-10-01 21:52:55 i Dagens,

För nya läsare kan jag berätta att jag gillar träning och då speciellt Body Combat.

Jag gillar hundar, tv-serier på dvd, kvällstidningar, läppglans, politik, bloggar.

Jag tycker om att läsa böcker. Speciellt deckare.

Snöar in på olika intressen ibland som t.ex. kost. Eller Tai Chi. Då läser jag allt om det området under halva dygnet och ägnar resten av dygnet åt att praktisera. 

Jag har svårt att somna på kvällen. Men det har blivit mycket bättre på senaste tiden. Utan att jag egentligen har gjort något speciellt.

Har inget omdöme när det gäller kärlek. Fastnar alltid för helt omöjliga män. Där är jag ganska konsekvent faktiskt.
Annars är jag mest konsekvent okonsekvent.

Tycker om att diskutera om alla möjliga frågor.

Gillar att hålla föredrag. Många tycker det är hemskt. Jag löste min rädsla på ett för mig ganska typiskt sätt.

Gillar råa skämt.

Tycker om att umgås med killar men läser mest bloggar som tjejer skriver.

Vill veta det mesta om folks sjukdomar. Gärna detaljer. Skriver gärna om mina sjukdomar.

Är lång och smal. Men var riktigt fet under något år. Ojoj, så fet jag var.

Har en söt hund som heter Mumma.

Har jag glömt något?


Still in heat

Publicerad 2005-10-01 01:34:53 i Sweets for my sweet,

Lika tråkigt igen.
Förra helgen ville Pyret ha sex. Då var jag trött, irriterad och hade ont i nacken. Men jag hade fixat det ändå. Ligga på rygg kan jag göra även om det är en dålig dag. Det klarar jag av för det mesta.

Dessvärre hade jag precis hunnit ta två sömntabletter när han ringde så det var inte särskilt meningsfullt. Pyret full och jag däckad av sömntabletter. Ingen bra kombination.

Nu är jag i toppform! Pigg, vaken och sugen. Ska inte ta en enda sömntablett i natt.
Men nu passar det inte. Det var då väl själva …
Han behöver ju bara ligga på rygg den här gången. Så fixar jag resten.
Han kan sova om han vill. Jag kan kura ihop mig bredvid. Vi kan sova tillsammans.
Jag är inte så besvärlig. Inga orimliga krav. Vi behöver inte överarbeta det hela.
Jag tror att jag blir galen!

Min hund har faktiskt ett mer spännande sexliv än jag har. Hon nobbar hundpojkar på löpande band.Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela