Darkangel

Mellan sommarens längtan och vinterns köld

Fortsätt leva

Publicerad 2005-09-13 03:07:29 i Hälsa och ohälsa,

Vill inte skrämma människor heller. Var försiktiga med piller men var inte livrädda. Plåga er inte i onödan. Vi gör våra val. Ibland blir dom bra och ibland mindre bra. Vi gör dock så gott vi kan. Just då med den kunskap vi har.

Mycket måste man uppleva för att förstå. Det är svårt att förstå att man kan ha så ont i kroppen eller själen att det faktiskt känns som om man inte står ut. Inte ännu en dag.
Jag hade jobbat i sjukvården och sett mycket. Hade ändå inte riktigt förstått. Stod lite på sidan om. Var den lilla ”experten” jag också.  Var ung och oerfaren. Visserligen med stort engagemang och stor empati, det har dom flesta som är nyutbildade inom vården.
Nu har jag både teoretisk kunskap och en alldeles egen praktisk erfarenhet när det gäller sjukdomar. Jag har blivit några år äldre.

Finns ingen tröst i att komma med floskler om att allt löser sig. När man står mitt upp i röran så orkar man inte med fler käcka råd. Särskilt inte när sjukvårdens alla experter släpps fria för att sprida sin gudomliga visdom.

Ändå blir det bättre. Det är en paradox. Jag vet.
Vi härdar ut. Tar en dag i taget. Kommer tillbaka. Gläds åt livet.

Ät piller eller hitta andra lösningar, men stå ut.

Ge aldrig, aldrig upp!   

Kommentarer

Postat av: Rita

Publicerad 2005-09-13 03:30:22

Vad gör du uppe i denna sena timma?
Som jag skrev tidigare, piller fixar jag inte,, men ibland är en sängfösare för mej mer heland än ett piller. Missförstå mej rätt!
Sen en stillsam fråga, varför svarar du aldrig på kommentarerna, här, ibland blir jag fundersam om du läser dom eller inte. Hur som helst,, jag gillar dina bloggar, och om du svarar eller inte, kommer jag ändå att fälla en kommentar då och då!

Postat av: Darkangel

Publicerad 2005-09-13 11:22:12

Re Rita:
Jag läser alla kommentarer och svarar på nästan alla kommentarer.
Men ibland vill jag fundera ett tag innan jag svarar.
Har inte bredband så det gäller att svara snabbt när jag är inloggad och då blir det fel ibland. Därför brukar jag logga ut och återkomma lite senare.
Så jag hinner tänka på vad jag svarar.

Fortsätt att kommentera! Hur mycket du vill. Jag blir bara glad.
Ha tålamod med mig Rita!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela