Darkangel

Mellan sommarens längtan och vinterns köld

Leksaker på promenaden

Publicerad 2005-09-25 23:19:00 i Träning,

Använde stegräknaren på promenaden idag. Ville mäta hur lång en ny promenad slinga var.
Sträckan var 3.35 km. Det stämmer nog ganska bra med verkligheten även om stegräknare inte alltid klarar av att mäta rätt. Men vad som var mer roande för mig var att det tog mig 42 minuter att gå 3.35 km. Snacka om dåligt tempo idag! Får väl möjligen räknas som aktiv vila.
Lite varning för Techtrails digitala pedometer. Den första jag köpte gick sönder snabbt. För snabbt! Fick en ny som ersättning, med radio denna gång.
Om ni köper en Techtrail stegräknare så strunta definitivt i radion. Man blir nästan döv av att lyssna på eländet. Går inte att sänka volymen så lågt att det blir uthärdligt att lyssna.
Som grädde på moset har även den nya prylen börjat jäklas med mig. När jag trycker på en av knapparna så slocknar hela skiten. Hoppas att det beror på batteriet. För den slukar batterier! SILVAS stegräknare hade bättre batterier. Den var som en arbetshäst som bara lunkade på utan att göra något större väsen av sig. Jag bröt sönder plastfästet en gång när jag hade bråttom att ta loss den. Sen ville jag ha en digital mätare.
Något positivt måste jag ändå säga om min nya leksak. Den mäter sträckor mer exakt och man kan gå in och justera steglängden i efterhand. Brukar mäta upp några sträckor där jag går i olika tempon och voilà, där har jag steglängden för olika typer av promenader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela